Експерт: Собівартість виробництва ягід буде підвищуватись

11 грудня 2020, 16:20 3244

Багаторічні насадження ягід, такі як лохина, чорниця, малина, ожина потребують захисту від інтенсивного випромінювання світла. Без цього в деяких районах на Півдні України вже не обійтися. Цей фактор впливатиме на собівартість продукції.

Про це розповіла консультант проекту ЕФКО з ягідних культур Ельвіра Абселямова під час вебінару в рамках проєкту #ЕФКО — «Підсумки ягідного сезону-2020».

«Водночас будуть зменшуватися витрати пов'язані зі збором врожаю, оскільки насадження будуть захищені від дощу, якість ягоди буде підвищуватись, відповідно і ціна на неї буде зростати», — зазначила Ельвіра Абселямова.

За її словами, кліматичні умови, які склалися, позитивно вплинуть на суницю садову, врожайність якої буде підвищуватися.

«Хоча якість окремих сортів, за нинішніх погодних умов, погіршується тому потрібно підбирати надранні сорти, особливо для Півдня. Собівартість виробництва цієї ягоди теж підвищиться за рахунок матеріалів, які будуть використовуватись для захисту насаджень» — відзначила Ельвіра Абселямова.


Людмила Лебедь, AgroPortal.ua