Компанія Famberry (Запорізька обл.), яка вирощує найбільший у Європі органічний кизиловий сад, розвиває власну переробку та виготовляє варення, компоти, а також сублімований кизил.
Про це розповіла співвласниця підприємства Famberry Єлизавета Ольшанська в ексклюзивному коментарі проєкту «Ягідник».
Зазначається, що сад і виробничі потужності підприємства зараз перебувають на
окупованій території, тому компанії доводиться працювати із залишками врожаю
2021 року.
«Зараз усі ми живемо сьогоднішнім днем, тому я вважаю, що попри все варто розвивати власну переробку та виготовляти продукцію. Адже війна війною, а люди хочуть чогось смачного та корисного», — зазначила співвласниця сімейної компанії.
За її словами, нещодавно розпочалося будівництво нового підприємства в Запоріжжі, адже попереднє зараз перебуває в окупації, й невідомо, в якому стані воно буде після нашої перемоги.
«Тому зараз ми будуємо нову морозильну камеру та невелике переробне підприємство, щоб самостійно виготовляти варення, джеми, компоти та пастилу. Тобто в нас буде повний ланцюжок виробництва, — розповіла Єлизавета Ольшанська. — Ми, мабуть, будемо надавати складські, а також послуги із заморожування, тому наразі шукаємо нові технології, щоб іти в ногу з часом».