Новий цех швидкого заморожування ягід запрацював у с. Оженин на Острожчині (Рівненська обл.).
Мінізавод з’явився на території колись занедбаного плодоконсервного заводу, повідомляє Рівненська ОВА.
Зазначається, що підприємство збудоване у межах українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D).
«За рік завод зможе переробляти 140 т продукції, вирощеної з дотриманням високих екологічних стандартів. Для громади — це додаткові податки, а також 20 нових робочих місць. Створення такого високотехнологічного підприємства — приклад успішної взаємодії громади, бізнесу та міжнародних партнерів, що демонструє можливості сталого розвитку нашого регіону», — зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.
У планах — розширення виробництва до обсягів понад 1000 т ягід на рік. Для цього закладено 15 га ягідників — полуниці, малини, смородини.
Мінізавод є першим швейцарським проєктом державного-приватного партнерства в агросекторі України.