ТЕРРА перевищила довоєнні показники експорту

01 квітня 2023, 09:20 1235

До початку війни компанія «ТЕРРА», яка виробляє натуральні продукти харчування на основі зернових та бобових культур вже понад 25 років, співпрацювала з більш ніж 60-ма країнами світу, нині експортує продукцію до 67-ми.

Про це AgroPortal.ua розповів співзасновник ТОВ «ТЕРРА» Олександр Ясинський.

propData.content.image

З початку роботи, десь за рік, експорт був безперервний, майже кожен місяць у нас все йшло в цьому напрямку, але в березні — на початку квітня 2022 року взагалі експорту не було. Всі логістичні ланцюжки були перервані, й потрібно було їх вибудовувати заново. Клієнти боялися платити гроші наперед, а ми не хотіли відвантажувати без грошей, оскільки багато нашої продукції залишилось у Одеському морському порту, і вона була вилучена на користь держави. 

Як розповів Олександр Ясинський, порти не працювали, тому необхідно було шукати шляхи через Румунію та інші європейські країни через Дунай, Хорватію, Польщу. Саме завдяки цьому компанія вже у травні перевищила обсяг експорту, який мала у довоєнний час.

«Відіграло важливу роль ще й те, що багато наших покупців, а я це знаю точно, раніше брали дешевшу продукцію в рф, а щось смачніше та якісніше — у нас, хоч це й було трохи дорожче. Багато з них відмовились від російських постачальників або зменшили обсяг, де це було можливо. Вони переключились на виробників з України і таким чином підтримали нас, замовляючи нашу продукцію»,  зазначає співзасновник ТОВ «ТЕРРА». 


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua