BASF в Україні створить нові гібриди пшениці

22 серпня 2018, 09:59 2932

Компанія BASF в Україні серед активів Bayer придбала науково-дослідницький насіннєвий центр по роботі з зерновими у селі Центральне на Київщині. Дана наукова установа є однією з шести, що входять до мережі науково-дослідних центрів такого рівня.

Про це повідомив керівник департаменту підрозділу Agricultural Solutions BASF в Україні, Молдові і країнах Кавказу Тіберіу Діма. 

«Територіально науково-дослідницький насіннєвий центр знаходиться неподалік від Миронівського інституту пшениці ім. Ремесла, який відомий українським аграріям. Офіційне відкриття центру заплановано на кінець жовтня. В цьому науковому центрі наші селекціонери працюватимуть над створенням нових гібридів пшениці. Він закриватиме повний цикл виробництва насіння: від створення нових сортів пшениці й до презентації розробок на демонстраційному полі», — зазначив Тіберіу Діма.

За його словами, вже в наступному році буде представлено два нових сорти пшениці, а нові гібриди орієнтовно з’являться в 2030-х роках.


Для довідки: концерн BASF створює хімію вже протягом 150 років. Близько 112 тис. співробітників BASF вносять свій внесок в успіх клієнтів концерну в практично кожному секторі і практично в кожній країні світу. Продуктовий портфель складається з 5 сегментів: хімікати, спеціальні продукти, функціональні матеріали і рішення, рішення для сільського господарства, а також нафту і газ. Акції BASF торгуються на фондових біржах Франкфурта (BAS), Лондона (BFA) і Цюріха (AN).


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua