BASF роздасть агрономам 3 тис. комплектів індивідуального захисту

13 жовтня 2016, 09:47 3459

BASF у партнерстві з багатопрофільною міжнародною компанією «ЗM Україна» ініціювала проект щодо впровадження нових стандартів індивідуального захисту агрономів, зокрема під час роботи із ЗЗР.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Відзначається, що проект створено для підвищення ступеня обізнаності аграріїв щодо захисту високого рівня і правильного, сучасного підходу до роботи із засобами захисту рослин. У межах програми компанії планують безкоштовно передати близько 3 тис. комплектів індивідуального захисту аграрія, охопивши понад 2,5 тис. сільськогосподарських підприємств в усіх куточках України.

Кожен набір складається з предметів одноразового (респіратор, захисний костюм) і багаторазового використання (захисні окуляри, рукавички хімзахисту), які відповідають найвищим стандартам якості. Спеціальний костюм захищає агронома та його одяг від пилу й бризок і завдяки наявності паровідвідних вставок убезпечує від перегріву. Щільні рукавички виключно зносостійкі і здатні уберегти руки від агресивних хімікатів. Окуляри призначені для захисту очей від летючих частинок, потрапляння рідини й ультрафіолетового випромінювання, респіратор убезпечить органи дихання.

У проекті братимуть участь середні і великі сільськогосподарські підприємства, з якими BASF має тривалий досвід співпраці. При цьому основну увагу буде приділено роботі з господарствами із середнім земельним банком, які порівняно з агрохолдингами потребують додаткової підтримки для створення умов безпечної роботи своїх співробітників.

«Відповідно до міжнародної корпоративної практики концерн BASF робить істотний внесок у реалізацію концепції сталого розвитку, неухильно дотримується високих норм безпеки і ніколи не йде на компроміс у цих питаннях. Маючи більш ніж віковий досвід і глобальну експертизу в сільському господарстві, BASF також прагне підвищити стандарти в галузі індивідуального захисту аграріїв. Це дозволить одночасно дбати про високі врожаї і про тих, хто працює на землі», — зазначив керівник агробізнесу компанії BASF в Україні, Республіці Молдова та країнах Кавказу Тіберіу Діма.

Як додав зі свого боку керівник відділу продажів засобів індивідуального захисту в Україні, Казахстані, Білорусі та Каспійському регіоні Андрій Юдін, основне завдання проекту — донести до українських аграріїв, що ЗІЗ і їх правильне застосування — це особиста відповідальність кожного, це те, що зберігає здоров'я і життя людини.

Уточнюється, що комплекти індивідуального захисту будуть надаватися регіональними менеджерами BASF на Днях поля, семінарах та заходах, присвячених безпечній роботі аграріїв. Крім того, компанія в партнерстві із «ЗМ» протягом року планує організацію освітньо-інформаційних заходів — спеціально розроблених тренінгів для близько 80 менеджерів всіх представництв BASF.


 

Для довідки: концерн BASF створює хімію вже протягом 150 років. Близько 112 тис. співробітників компанії роблять свій внесок в успіх клієнтів концерну практично в кожному секторі і практично в кожній країні світу. Продуктовий портфель складається з 5 сегментів: хімікати, спеціальні продукти, функціональні матеріали і рішення, рішення для сільського господарства, а також нафта і газ. У 2015 році обсяг продажів концерну склав близько €70 млрд. Акції BASF торгуються на фондових біржах Франкфурта (BAS), Лондона (BFA) і Цюріха (AN).

Підрозділ засобів захисту рослин (Crop Protection) у складі BASF, обсяг продажів якого склав понад €5,8 млрд в 2015 році, є постачальником інноваційних рішень для аграрної галузі, газонів та декоративних рослин, боротьби зі шкідниками сільського господарства і для охорони здоров'я.