Українські сировари представили сири на World Cheese Awards 2022

03 листопада 2022, 13:30 2592

У Великій Британії 2 листопада розпочався один із наймасштабніших сирних конкурсів світу — World Cheese Awards. Цього року українські сири вперше беруть у ньому участь.

Про це повідомляє пресслужба Ardis Group та спільноти ProCheese — офіційних представників України на WCA.

Відзначається, що World Cheese Awards 2022 відбувається в м. Ньюпорт, Уельс. 250 суддів із різних куточків світу обирають найкращий сир серед більш ніж 4 тис. конкурсантів. Серед них уперше є і українські сири: всі 39 представників цього року потрапили на конкурс.

На WCA також діє національний стенд від України. Слоган, з яким Україна представлена на WCA, — «Freedom tastes great». Вітчизняні сировари стали для світової сирної спільноти уособленням сміливого українського бізнесу — навіть попри труднощі, вони продовжують улюблену справу.

«Увага до українських сирів та в цілому до України неймовірна. Що важливо, до стенда також підходять представники міжнародних ЗМІ, що прагнуть почути нашу історію. Ми вже отримали багато позитивних відгуків щодо якості та смакових властивостей наших сирів, тож сподіваємось на перемогу цього року та вболіваємо за наших учасників», — відмічає директорка департаменту ProCheese в Ardis Group Наталія Кагадій.


Для довідки: цього року організатори WCA надали право безкоштовної участі для України. Діяльність відбувається завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality Food Trade Program.