Стало відомо, які сировари представлять Україну на World Cheese Awards 2022

24 вересня 2022, 11:10 2553

Завершена реєстрація українських сирів на World Cheese Awards 2022. Цього року до Великої Британії безкоштовно поїде 41 сир від 22-х українських сироварів.

Про це повідомляє пресслужба спільноти поціновувачів сиру ProCheese від Ardis Group.

«Завдяки філософії Ardis Group «Пізнавати країни через сир» та тривалому партнерству компанії з організаторами WCA, нам вдалося розпочати проєкт безкоштовної участі українських сирів на міжнародному конкурсі й дати можливість нашим сироварам познайомити світ зі своїми сирами. Також ми отримали підтримку від Швейцарії в межах програми Quality FOOD Trade Program, яка забезпечує можливість втілити цей проєкт у життя», — зазначає суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Academy Оксана Чернова.

На World Cheese Awards 2022 поїдуть сири від:

  • фіналістів фестивалю сирного мистецтва та конкурсу сирів ProCheese Awards 2021 — «Доообра ферма», «Мукко», «Сирні Мандри», Rory, «Джерсей», «Чесниківська сироварня», «Сироман»;
  • великих українських виробників — «Звенигора», Lactalis, Lel’, Organic Milk, Андрушівський маслосирзавод, Алтинівський сирзавод, Гайсинський молокозавод;
  • сироварень «Лісова коза», «Світ Сир», «Фермерська молочна продукція», «Станіславська сироварня», «Оберег», «Старий Порицьк», «Сири від Фермера», «Європейська сироварня».

В ProCheese вказують, що під час відбору звертали увагу на наявність документів та якість сиру. Розмір і регіон виробництва не мали значення.

Представлення українських сирів на World Cheese Awards — одна з ключових подій для галузі за останні роки, адже українські сири візьмуть участь у міжнародному сирному конкурсі вперше. Зараз організатори працюють над розробкою національного стенда на WCA від України та друкованого сирного гайда. В ProCheese впевнені, що наша країна достойна бути відомою не тільки через відважну боротьбу проти агресора, а й через сирне різноманіття та сміливість виробників сиру, які продовжують працювати в такий важкий час.


Для довідки: діяльність проводиться за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).