У Трансвіт вперше в Україні запустили сушарку Buhler на пелетах

19 серпня 2024, 12:40 978

Підприємство «Трансвіт» першим в Україні, а, можливо, і Європі, запустило сушарку Buhler, яка працює на пелетах. З самого початку вона розрахована для роботи на газі, але підприємство разом із виробником переобладнали її під свої потреби.

Про це AgroPortal.ua розповів директор елеватора ПП «Трансвіт» Микола Мазепа.

За його словами, минулого сезону вони без проблем сушили зерно на альтернативному паливі та завдяки автоматичним твердопаливним теплогенераторам GRECO GROUP вийшли на ідеальні показники — вкладаються в межі заявлених 8-11 грн/тонно-відсоток. 

Микола Мазепа додає, що були випадки, коли доводилося сушити зерно з вологою 25% за -20°С. Навіть за таких умов не було проблем із роботою автоматичних твердопаливних теплогенераторів у парі з сушарками, адже все правильно підібрано, встановлено та налаштовано.

«Я задоволений роботою з GRECO GROUP, у будь-який час можу зв'язатися з головним інженером компанії, він допомагає у вирішенні питань з обладнанням. Якщо потрібна запчастина, швидко передають або приїжджають і замінюють самостійно», — зазначає головний механік елеватора ПП «Трансвіт» Анатолій Логвиненко.

Загалом на елеваторі ПП «Трансвіт» зерно сушать двома сушарками іноземного виробництва та при цьому все інше елеваторне обладнання — оперативні ємності, силоси для зберігання та транспортне обладнання — від українського виробника LUBNYMASH. І це яскравий приклад, як обладнання українського виробництва злагоджено та ефективно працює з іноземними технологіями. У LUBNYMASH зазначають, що це не поодинокий випадок, адже на багатьох об’єктах обладнання виробника працює в тандемі з обладнанням інших виробників. 

Проєкт #СушиPRO100 реалізується за підтримки компаній LUBNYMASH & GRECO GROUP


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua