Аграрний лайфхак // Як правильно заморожувати ягоди

19 серпня 2016, 07:00 2508

Заморожування — один з найпопулярніших способів заготівлі продуктів. Правильно заморожені ягоди зроблять родину щасливою до наступного сезону, при цьому зберігаючи майже всі корисні властивості.

Про те, як правильно заготовляти ягоди до заморожування і піде мова далі.

Підготовка

Ягоди можна заморожувати не тільки сухими, але і в сиропі. Плоди зберігаються не більше року при будь-якій температурі. Всі ягоди перед заморожуванням потрібно вимити і просушити. Заморожувати їх краще всього шарами, посипаючи кожен цукром.

Ємності

Ідеально підходять для заморожування спеціальні контейнери з кришкою, що щільно закривається. Вони герметизують всі запахи всередині, а також дозволяють швидко знаходити і брати потрібний обсяг. У сезон заготовок в магазинах можна придбати також пакети для заморозки зі зручним механізмом герметизації.

Залишайте якомога менше повітря всередині ємності, щоб він не перешкоджав охолодження продуктів. Чим більше ємностей у вас буде, тим краще. Невеликі обсяги продуктів швидше охолоджуються і краще зберігаються.

Джерело фото: WESTWING
Джерело фото: WESTWING

 Обладнання

Зверніть увагу на те, що для тривалого зберігання температура заморозки повинна доходити до -18-23 °C. Заморозка можлива і такій в морозильній камері, яка не дає температуру нижче -18-23 °C. Але зберігати такі заготовки можна не більше трьох місяців.

Дізнатися температуру вашої морозильної камери можна за кількістю зірочок на дверцятах техніки:

* — -6°C, дають 1-2 тижні зберігання

** —  -12°C, дають 4-6 тижнів зберігання

*** — -18°C, дають до 12 місяців зберігання


 AgroPortal.ua за матеріалами AMIC