Джерело фото: Сoyote Bakery // Instagram
Сoyote — це позивний Володимира Майструка, який влітку 2024 року був демобілізований та отримав посвідчення ветерана ЗСУ. Адаптація до цивільного життя, як зізнається військовий, дається важко. Але він зумів знайти справу, яка почала приносити йому задоволення. Йдеться про виготовлення печива.
Звідки з’явилася ідея створення Сoyote Bakery та чи планується масштабування виробництва — Володимир розповів для AgroPortal.ua у прямому ефірі в Instagram.
У 2018 році Володимир Майструк підписав контракт на службу в армії. Згодом закінчив сержантський корпус і отримав звання. У нього була мета стати управлінцем, щоб у майбутньому, в цивільному житті, шукати можливості для роботи на керівних посадах.
Повномасштабну війну зустрів у зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС). І лише влітку 2024 року звільнився зі служби та знайшов роботу, яка також пов’язана з військовою сферою.
Джерело фото: Сoyote Bakery // Instagram
«Я займався випічкою, але ніколи не виготовляв печиво. Одного дня згадав рецепт на основі кокосової стружки. Приготував, вийшло смачно. З того моменту, після робочого дня, я почав пекти печиво — це стало для мене своєрідною медитацією», — зізнається ветеран.
Друзі й кохана дівчина підштовхнули його до виготовлення печива на замовлення. Спочатку думали реалізовувати випічку через кав’ярні, але для цього потрібні сертифікати та документи, що підтверджують якість і безпечність продукції. Поки що Володимир собі цього дозволити не може, тому платформою для продажу обрали Instagram.
«Вирішили запустити сторінку в понеділок. Я був на роботі й кожну вільну хвилину заходив подивитися, як підписуються люди. Здивувало, що підписники долучалися сотнями, і відразу пішли перші замовлення. Для мене це було неочікувано. Думаю, що успіх пов’язаний з тим фактом, що я ветеран. Сьогодні кожен має родича чи знайомого у війську і розуміє, що підтримка є надважливою. Ну і до того ж січень — це період свят, а печиво — гарний подарунок», — говорить підприємець.
Печиво Сoyote Bakery не містить борошна. У складі горіхи, цукор та яєчний білок.
В асортименті є печиво «Галактичне» (грецький горіх, арахіс, кокос), «Арахісове», «Кокосове», «Галактичне» з курагою та з журавлиною. Володимир за місяць роботи виготовив близько 120 порцій.
«Думали продавати печиво поштучно, але це ускладнює процес виготовлення, тому вирішили реалізовувати у грамах — залежно від виду вага коливається від 350 до 400 г, а ціна — від 490 до 550 грн», — зазначає виробник.
Він планує продовжувати справу поки що паралельно основній роботі. Наявність програм підтримки для ветеранів стимулює до розвитку, тому Володимир задумується навіть над власною кав’ярнею, де зможе реалізовувати свою продукцію.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua