ІНСТАФЕРМЕРИ

Історії агровиробників з соціальних мереж

Ще декілька років тому вважалось, що кожному бізнесу варто мати сторінку-сайт, щоб потенційний покупець міг знайти потрібні йому продукти чи послуги через пошукову систему. Зараз же пошукову стрічку часто замінює Instagram, рідше Facebook. 

Ми шукаємо і розказуємо про агробізнес, який представлений в Instagram, в більшості — це нішевий, ексклюзивний, крафтовий продукт.

Тут збираємо всі бізнес-історії👇 

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

Бізнес на перці: перетворити буденність на романтику

Катерина Олійник, фермерка з Вінничини, яка вирощує перці

Багато хто знає її як «Кучеряву фермерку» — саме так вона позиціонує себе в Instagram. У 26 років Катерина залишила місто, вчителювання та повернулася до рідного села. Зараз вона разом із чоловіком вирощує на 40 сотках у Клекотині перець — довгий, квадратний, а віднедавна ще й мексиканський.

Читати матеріал | Дивитись відео

Кооперація в дії: як на Львівщині розвивається Фермерська родина

Наталія Табінська, співзасновниця СФГ «Поле щастя», голова СОК «Фермерська родина» та сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» (Львівська область).

Кооперативний рух є одним із інструментів підвищення зайнятості сільського населення та розвитку малого підприємництва на селі. Та щоб створити ефективний кооператив, замало однієї ідеї, потрібні згуртованість виробників навколо спільної мети, бажання працювати разом і лідер, який драйвуватиме та мотивуватиме всіх учасників.

Читати матеріал | Дивитись відео

Не різдвяна історія. Пригоди українських сироварів у Іспанії

Тарас Ложенко та Андрій Білий, крафтова сироварня «Доообра ферма» (Київщина)

Сімейна козина ферма з майже 10-літнім досвідом сироваріння «Доообра ферма» відома в Україні не лише неповторним смаком крафтових сирів, але й першим у країні Музеєм сиру. А наприкінці 2021 року «Доообра ферма» стала першою сироварнею, яка представила Україну на міжнародному конкурсі World Cheese Awards (WCA). 
Читати матеріал | Дивитись відео

1001 ідея заробітку в селі: ресторан у кукурудзяному полі, сушені чорнобривці та вергуни

Надія Михайлова, власниця садиби сільського туризму Country house (Полтавщина)

Тема сільського зеленого туризму стає все більш популярною серед українців. Люди уникають великих скупчень та все частіше проводять вихідні за містом: хтось у відпочинкових комплексах, а хтось надає перевагу саме зеленим садибам. Як створити садибу з родзинкою, на кого орієнтуватись у цьому бізнесі та на чому ще можна заробляти у селі 

Читати матеріал | Дивитись відео

Фермерство в умовах війни. Чому Дунайський аграрій ніколи не вийде з органіки

Роман Дяжук, власник органічного господарства «Дунайський аграрій» (Одещина)

«Дунайський аграрій» — одне з перших господарств в Україні, яке розпочало займатися виробництвом органічної продукції — на сьогодні має під органікою 2,2 тис. га і виробляє понад 50 позицій органічних продуктів. Незважаючи на війну в країні, непрогнозованість ситуації та ризики, підприємство не збирається відмовлятися від вирощування органічної продукції.

Читати матеріал | Дивитись відео

Війна та розсада. Рекомендації з вирощування врожаю на власному городі

Юлія Пархомець, фермерка з Полтавщини, яка вирощує полуницю та курей

Фермерка разом із чоловіком проміняли Кременчук на полтавське село Обознівка, в якому мешкає 400 осіб. Їхнє фермерство розпочалося з полуниці, оскільки попит на ягоду та розсаду є завжди. До того ж, перший прибуток — уже навесні.

Читати матеріал | Дивитись відео

Телята війни: нотатки з історії однієї тваринницької ферми

Анна Нечепорук, засновниця тваринницької «Згар Фарм» на Хмельниччині

За час війни на фермі «Згар Фарм» на Хмельниччині народилося троє бичків, яких названо актуально для воєнного часу — Байрактар, Джавелін і Димко. Ці імена надихають і дають надію молодому подружжю фермерів і надалі працювати, а ще — бажання приймати в своїй домівці людей, які втратили житло.

Читати матеріал | Дивитись відео

Не завдяки, а всупереч. У світі купуватимуть більше Made in Ukraine

Ян Островський, власник переробного підприємства «Стодола» на Миколаївщині

Миколаївська область знаходиться під загрозою окупації. Та це не зупиняє компанію «Стодола» продовжувати працювати й виводити на ринок нові продукти.

Читати матеріал | Дивитись відео

Окупований сад. Як працює найбільший виробник кизилу

Ліза Ольшанська, співвласниця кизилового господарства Famberry (Запоріжчина)

На Запоріжчині росте офіційно найбільший кизиловий сад у Європі, а неофіційно — найбільший у світі. Сьогодні сад знаходиться в окупації — на його території рашисти облаштували військову базу.


Читати матеріал | Дивитись відео

Бізнес на хуторі: масло гхі, крафтовий сир та павловнія

Юлія Малекс, фермерка з хутора, яка розводить кіз та овець, варить сир (Львівщина)

Львів’янка Юлія Малекс із чоловіком чотири роки тому кардинально змінили своє життя — з культурної столиці України переїхали на закинутий хутір, в якому залишилося лише кілька будинків.

Читати матеріал | Дивитись відео

Чайна історія з присмаком війни

Євген Гончаренко, засновник органічного виробництва чаю «Мольфар Еко» (Закарпаття)

«Я одягнув військову форму та сплю у підвалі на розкладачці у спальному мішку. Мій помічник працює з дому з ноутбуком, печаткою та всім необхідним, а фабрика та склад стоять і чекають початку сезону у червні».

Читати матеріал | Дивитись відео

Секрет виробництва органічного вина зі смородини та аґрусу

Максим та Геннадій Кузьмінскі І виробники органічного вина «Крайня хата» (Дніпропетровщина) 

Власник СФГ «Польова зірка» (Дніпропетровщина) Геннадій Кузьмінський має в обробітку понад 100 га. Вирощує зернові та олійні культури майже 25 років. Це вже налагоджений процес. Спробувати щось нове, а саме виноробство, фермер вирішив у 2016 році. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Чорнобаївські в’ялені помідори: залишились знання та досвід, виробництво окуповане

Андрій Бігленко, засновник ТМ «Українські в’ялені помідори» (Херсонщина)

Багато українців знає продукт «Українські в’ялені помідори» завдяки смаку, а також тому, що Андрій розвиває маркетинг через особистий бренд. На кожній банці з томатами — його обличчя, що засвідчує відповідальність за якість продукту. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Город кличе. Попри війну українці садять городину та квіти

Юлія Спасібова, фермерка з Київщини, яка вирощує сад, екзотичні та овочеві культури

Сіє все, що бачить! Фермерка з Київщини на 30 сотках вирощує сад, екзотичні та овочеві культури. Інстафермерка ділиться з підписниками порадами з догляду за городиною і продає вирощене через Instagram.

Читати матеріал | Дивитись відео

Крафтовий бізнес на Запоріжчині. Почати все спочатку та без прогнозів

Максим та Марина Линники, власники крафтового виробництва сиродавленої олії Divo Maslo (Запоріжжя)

Крафтове виробництво сиродавленої олії Divo Maslo, яке починалось на балконі, до війни — це злагоджена команда, відомий бренд та постійні клієнти. Сьогодні ж працюють в Запоріжжі, попри 30-кілометрову наближеність до лінії фронту та повну невизначеність. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Курс на переробку. В Україні виробляють унікальний літній продукт

Людмила Бецько, власниця інтернет-магазину «Цукрова кукурудза» (Хмельниччина)

Український виробник під торговою маркою «Брати кукурудзи» минулого року вийшов із новим продуктом — варена солодка кукурудза без додавання цукру, спецій і ароматизаторів. Вид пакування, який використовує виробник, називається «м’яка консерва»

Читати матеріал | Дивитись відео

Щоб не розбомбили, роздала все насіння. Як майстриня відроджує реліквійні сорти

Іванна Білоус, спадкова майстриня зі збереження та відновлення насіння (Хмельниччина)

Спадкова майстриня зі збереження та відновлення насіння, ремесло перейняла від своїх батьків, а вони в свою чергу — від своїх. Найстарішим насінням у родині Білоус вважається насіння огірка — йому вже понад 100 років.

Читати матеріал | Дивитись відео

Козокапучино хочете? Екзотична ферма на Київщині з сотнями тварин запрошує на екскурсії

Анастасія Вігурська, співзасновниця екзотичної ферми «Пухнастий дзьоб» (Київщина)

Фермі  лише 10 місяців, 5 із яких вона існує в умовах повномасштабної війни і місяць знаходилася в окупації. Киянка, в минулому банкір, сьогодні починає свій день в селі з козокапучино (кава з молоком прямо з-під кози) та сотнями свійських тварин.  

Читати матеріал | Дивитись відео

Лавандова оаза під Полтавою, або Як розпочати лавандовий бізнес

Олександр Масленко, співвласник лавандового бізнесу та поля «Лавандова оаза» (Полтавська область)

Олександр за освітою інженер-електрик, нині разом із дружиною займаються лавандовим бізнесом. Декілька років тому він за програмою ERASMUS їздив до Болгарії на семінари для пасічників, там і побачив лавандовий мед. Згодом почав заглиблюватися у тему лаванди, познайомився з людьми, які вирощують її у промислових масштабах, виготовляють ефірну олію.

Уже в 2019 р. подружжя почало самостійно вирощувати саджанці лаванди та реалізовувати. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Заміновані поля та дощі — фактори, які вплинули на ягідний сезон Чернігівщини

Марія Копиця, співвласниця зеленої ферма «Копиця сіна» (Чернігівщина)

Власники зеленої ферми «Копиця сіна», яка знаходиться в селі Пархимів Чернігівської області, до останнього не знали, чи розпочнуть ягідний сезон. Бойові дії точилися навколо села — ворог не дійшов 15 км з боку Чернігова та 20 км з боку Києва. Та попри це розпочали підготовку: поки сапери розміновували поля, господарі закуповували паливо та тару під ягоду. Побоювання, що люди не приїдуть на ферму, були марними — гостей вдосталь, чого, натомість, не скажеш про ягоду

Читати матеріал | Дивитись відео

Органічне землеробство за покликом душі, або Українська селекція на Сонячній землі Чернігівщини

Сергій Буглак і Тетяна Шанойло, власники СФГ «Сонячна земля» (Чернігівщина)

У СФГ «Сонячна земля» на Чернігівщині вирощують понад 20 видів різних органічних культур, збирають трави для чаїв та популяризують сільське господарство через соціальні мережі

Читати матеріал | Дивитись відео

Бататовод з Кривого Рогу. Тропічна культура набуває популярності на українських полях

Алла Данилова, бататовод (Дніпропетровщина) 

Фнермерша 15 років пропрацювала у банківській сфері, сьогодні на 12 сотках вирощує батат, продає саджанці, переробляє продукт на корисні снеки. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Сімейне фермерство на березі моря. Від мрії до реалізації

Тетяна та Віталій Гуржій, займаються садівництвом та березі Чорного моря (Миколаївщина)

Переїхати зі столиці до села на березі моря подружжя Гуржій мріяло ще 10 років тому. Сьогодні ж вони розширюють сад, виноградник, продають саджанці рослин та екзотичних дерев. Також заклали лавандове поле на березі Чорного моря. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Фріпси та пастила. Початкові вкладення в бізнес — 20 тис. грн

Мирослава Сапченко, пастильє (Полтавщина)

Люди йдуть на людей. Усвідомлення цього факту дало поштовх виховательці розпочати свою справу та фермерський блог в Instagram. Під час карантину вона опанувала нову для себе професію — пастильє. Продажі пішли відразу, адже підписники Мирослави були з нею від старту її навчання.

Читати матеріал | Дивитись відео

Як перетворити вирощування тютюну на бізнес

Ольга Крупіна, вирощує тютбн (Харківщина) 

Три роки тому на городі сім’ї із села Зачепилівка з’явився тютюн. Рослина виявилася дуже вибагливою — їй потрібне тепло, волога та постійний догляд. Попри ці складнощі, зачепилівці планують розширюватися та вже формують дегустаційні партії на продаж. Коли садити та як збирати врожай, чи реально продати тютюн через Instagram та які перспективи вирощування цієї культури в Україні? 


Читати матеріал | Дивитись відео

Як підготувати малину до зими?

Юлія Ніконенко, вирощує малину (Дніпропетровщина) 

Сім'я уже 7 років займається вирощуванням малини. Ягідним досвідом фермерка почала ділитися в своєму Instagram-блозі лише у липні цього року. До того вона довго слідкувала за колегами з агроринку і зрозуміла, що їхня сім’я на декілька кроків попереду. Коли та як садити малину, чим підживлювати та як доглядати.

Читати матеріал | Дивитись відео

На дбайливому ставленні до тварини будується основа бізнесу

«Ферма Брата», рослинництво, тваринництво, переробка молочних продуктів (Рівненщина) 

«Ферма Брата» ще минулого року почала будівництво цеху молочних продуктів. Незважаючи на початок повномасштабної війни, робота продовжилась, і зараз цех сертифікований за системою HACCP. А на черзі — відкриття вже четвертого магазину власної продукції. 

Читати матеріал | Дивитись відео
  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери