ІНСТАФЕРМЕРИ

Історії тих, хто змінює уявлення про агро

Соціальний проєкт аграрного онлайн-видання AgroPortal.ua 📲 #інстафермери створений для популяризації сільського господарства та підтримки агропідприємців, а також є джерелом ідей для тих, хто тільки починає будувати свій бізнес.

Наші герої — люди, які щодня демонструють свою агрорутину через stories, а в своїх дописах — діляться лайфхаками та інсайтами.

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

Рекомендації з вирощування врожаю на власному городі

Юлія Пархомець, фермерка з Полтавщини, яка вирощує полуницю та курей

INSTAGRAM

Фермерка разом із чоловіком проміняли Кременчук на полтавське село Обознівка, в якому мешкає 400 осіб. Їхнє фермерство розпочалося з полуниці, оскільки попит на ягоду та розсаду є завжди. До того ж, перший прибуток — уже навесні.

Читати матеріал | Дивитись відео

Телята війни: нотатки з історії однієї тваринницької ферми

Анна Нечепорук, засновниця тваринницької «Згар Фарм» на Хмельниччині

INSTAGRAM

За час війни на фермі «Згар Фарм» на Хмельниччині народилося троє бичків, яких названо актуально для воєнного часу — Байрактар, Джавелін і Димко. Ці імена надихають і дають надію молодому подружжю фермерів і надалі працювати, а ще — бажання приймати в своїй домівці людей, які втратили житло.

Читати матеріал | Дивитись відео

Бізнес на хуторі: масло гхі, крафтовий сир та павловнія

Юлія Малекс, фермерка з хутора, яка розводить кіз та овець, варить сир (Львівщина)

INSTAGRAM

Львів’янка Юлія Малекс із чоловіком чотири роки тому кардинально змінили своє життя — з культурної столиці України переїхали на закинутий хутір, в якому залишилося лише кілька будинків.

Читати матеріал | Дивитись відео

Кооперація в дії: як на Львівщині розвивається Фермерська родина

Наталія Табінська, співзасновниця СФГ «Поле щастя», голова СОК «Фермерська родина» та сільськогосподарського дорадчого центру «Фермерська країна» (Львівська область)

INSTAGRAM

Кооперативний рух є одним із інструментів підвищення зайнятості сільського населення та розвитку малого підприємництва на селі. Та щоб створити ефективний кооператив, замало однієї ідеї, потрібні згуртованість виробників навколо спільної мети, бажання працювати разом і лідер, який драйвуватиме та мотивуватиме всіх учасників.

Читати матеріал | Дивитись відео

1001 ідея заробітку в селі: ресторан у кукурудзяному полі, сушені чорнобривці та вергуни

Надія Михайлова, власниця садиби сільського туризму Country house (Полтавщина)

INSTAGRAM

Тема сільського зеленого туризму стає все більш популярною серед українців. Люди уникають великих скупчень та все частіше проводять вихідні за містом: хтось у відпочинкових комплексах, а хтось надає перевагу саме зеленим садибам. Як створити садибу з родзинкою, на кого орієнтуватись у цьому бізнесі та на чому ще можна заробляти у селі? Розповідає в блозі жінка.

Читати матеріал | Дивитись відео

Чорнобаївські в’ялені помідори: залишились знання та досвід, виробництво окуповане

Андрій Бігленко, засновник ТМ «Українські в’ялені помідори» (Херсонщина)

INSTAGRAM

Багато українців знає продукт «Українські в’ялені помідори» завдяки смаку, а також тому, що Андрій розвиває маркетинг через особистий бренд. На кожній банці з томатами — його обличчя, що засвідчує відповідальність за якість продукту. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Курс на переробку. В Україні виробляють унікальний літній продукт

Людмила Бецько, власниця інтернет-магазину «Цукрова кукурудза» (Хмельниччина)

INSTAGRAM

Український виробник під торговою маркою «Брати кукурудзи» минулого року вийшов із новим продуктом — варена солодка кукурудза без додавання цукру, спецій і ароматизаторів. Вид пакування, який використовує виробник, називається «м’яка консерва».

Читати матеріал | Дивитись відео

Як майстриня відроджує реліквійні сорти

Іванна Білоус, спадкова майстриня зі збереження та відновлення насіння (Хмельниччина)

INSTAGRAM

Спадкова майстриня зі збереження та відновлення насіння, ремесло перейняла від своїх батьків, а вони в свою чергу — від своїх. Найстарішим насінням у родині Білоус вважається насіння огірка — йому вже понад 100 років.

Читати матеріал | Дивитись відео

Екзотична ферма на Київщині з сотнями тварин запрошує на екскурсії

Анастасія Вігурська, співзасновниця екзотичної ферми «Пухнастий дзьоб» (Київщина)

INSTAGRAM

Фермі лише 10 місяців, 5 із яких вона існує в умовах повномасштабної війни і місяць знаходилася в окупації. Киянка, в минулому банкір, сьогодні починає свій день в селі з козокапучино (кава з молоком прямо з-під кози) та сотнями свійських тварин.  

Читати матеріал | Дивитись відео

Сімейне фермерство на березі моря. Від мрії до реалізації

Тетяна та Віталій Гуржій, займаються садівництвом та березі Чорного моря (Миколаївщина)

INSTAGRAM

Переїхати зі столиці до села на березі моря подружжя Гуржій мріяло ще 10 років тому. Сьогодні ж вони розширюють сад, виноградник, продають саджанці рослин та екзотичних дерев. Також заклали лавандове поле на березі Чорного моря. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Як айтішник будує інноваційний тепличний комплекс

Микола Мельник, власник ФГ «Мельник-Агро», що на Хмельниччині

INSTAGRAM

Під час карантину власник IT-компанії Микола Мельник вирішив свої комп’ютерні навички застосувати у виробництві агропродукції. Експеримент вдався. Сьогодні у ФГ «Мельник-Агро», що на Хмельниччині, вирощують овочі та зелень в 15-ти теплицях та у відкритому ґрунті на площі 300 га.

Читати матеріал | Дивитись відео

Як амбіції переросли у ефективний та красивий бізнес

Марія Завгородня, власниця CФГ «Анкор», що на Полтавщині

INSTAGRAM

Тридцятирічна Марія Завгородня вже 5 років керує фермерським господарством «Анкор» (Полтавська область), яке їй залишилось у спадок. Тож професія агронома не була її свідомим вибором… на початку. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Шлях до гектара спаржі довжиною в п’ять років

Олена Панчук займається на Житомирщині вирощуванням спаржі, квітів та артишоків 

INSTAGRAM

Олена разом з чоловіком щороку збирають 1 тонну спаржі. Все продають через Instagram. Розпочала сім’я з 10 соток. Сьогодні у них уже цілий гектар. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Маріупольські підприємці перезапускають виробництво готових супів

Марія Бубнова, співвласниця бренду «Нова Кухня», який виготовляє на Київщині готові супи

INSTAGRAM

Марія Бубнова з чоловіком розвивали в Маріуполі бізнес із виробництва готових страв довготривалого зберігання. Та війна змінила все. Останнє, що компанія змогла зробити, — віддати всю продукцію захисникам Маріуполя, коли місто вже було оточене російськими окупантами, а це — 300 кг готових супів у стаканчиках. 

Читати матеріал | Дивитись відео

Переробка мікрозелені на сік вітграс

Володимир Мироненко, власник «Micro Green Прикарпаття», що в Івано-Франківську

INSTAGRAM

Харків’янин Володимир Мироненко під час повномасштабного вторгнення змінив не лише місце проживання, а й професію айтішника на сіті-фермера. Його бізнес почав стрімко розвиватися — лише за декілька місяців після заснування в Івано-Франківську ферми «Micro Green Прикарпаття» мікрозелень з’явилася на полицях супермаркетів «Сільпо». 

Читати матеріал | Дивитись відео
  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери

  • Інстафермери