Виробництво на генераторах. Підприємство за сезон планує виробити 150 тис. л соку

14 грудня 2022, 06:50 1922

Незважаючи на складні умови війни, підприємство з виробництва натуральних соків на Кіровоградщині працює в повну силу. У нагоді стають генератори та підлаштування робочого графіку під відключення електро- та водопостачання.

Про це AgroPortal.ua розповів директор ТОВ «Радішка» Сергій Левченко. 

Звісно, війна внесла суттєві корективи у звичну роботу виробництва, але колектив щиро вірить у перемогу. Кожен працівник компанії наближає перемогу саме своєю щоденною працею та підтримкою економіки країни в цілому. Колектив ТМ «Радішка» переконаний, що українці варті виключно якісного вітчизняного продукту. Адже здоров’я нації починається з харчування.

Для виробництва соків у ТОВ «Радішка» використовуються виключно свіжі овочі та фрукти з власного фермерського господарства у м. Новоукраїнка Кіровоградської області, там же виготовляються соки на сучасній лінії розливу австрійського виробництва потужністю 500 тис. л на рік.

«Це органічне виробництво, оскільки у садах та на овочевих полях не використовується жодної шкідливої хімії. Власної сировини для виробництва цілком достатньо, тому додатково закуповувати її немає потреби. Щодо планів на поточний сезон, то розраховуємо на об’єм орієнтовно 150 тис. л», — розповідає Сергій Левченко. 

За словами директора підприємства, соки прямого віджиму «Радішка» виготовляють за технологією пресування на сучасному ефективному обладнанні. Перед початком переробки сировина обов’язково проходить вхідний лабораторний контроль. Потім відбірні овочі та фрукти ретельно миють і подрібнюють. Після цього сировина подається на однострічковий прес-стіл, де віджимається сік і потрапляє у спеціальну ванну через фільтр грубої очистки. З ванни насосом він викачується в ємності з харчової нержавіючої сталі місткістю 530 л. Уже звідти сік подається на пастеризатор, де нагрівається до температури 85-87 С упродовж 60-80 секунд, після чого відразу подається на розливну станцію.

На розливній станції є технічна можливість розливати сік у пакети-вкладення місткістю від 1,5 до 20 л, а також у скляну тару до 1 л. 

Придбати продукцію від ТМ «Радішка» можна у мережах магазинів «Ятрань», «Короваєво» та «Черняхівські ковбаси», а також на виставках і ярмарках виробників Кіровоградщини.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua