Молочарі України та Польщі звернулись до своїх урядів

23 вересня 2023, 08:00 7669

Організації молочної галузі Польщі та України, а також підприємці, які зібралися під час 20-го Міжнародного форуму молочної кооперації, висловили спільну позицію щодо співпраці задля створення сильних молочних секторів по обидва боки кордону.

Професійні об’єднання направили звернення до урядів Польщі та України, повідомляє Спілка молочних підприємств України.

«Ми хочемо взаємно підтримувати одне одного, співпрацювати, ділитися знаннями та досвідом. Ми бажаємо працювати разом задля відновлення України, підтримки фермерів виробників молока в обох країнах, розвитку переробки молока, а також скасування торговельних бар'єрів між нашими підприємствами», — говориться у зверненні. 

Польська та українська молочна промисловість бажають проводити діалог, співпрацювати у сфері молочарства, зокрема у торгівлі, аби зміцнювати позиції обох національних молочних секторів на міжнародній арені.

«Молочні підприємства в Польщі та в Україні підтримують вільну торгівлю без будь-яких політичних обмежень, мит, квот та інших обмежень, з прозорими та стабільними правилами, які є передбачуваними та однаковими для обох сторін», — зазначили підписанти звернення.