На півтори сотні мешканців тут — 200 кіз, повідомляє «5 канал».
Влітку за день 80 дійних кіз давали близько 150 л молока. З нього виходить понад 15 кг сиру.
Нині кооператив виготовляє близько 10 видів сирів — не лише українські традиційні, а й французькі та італійські. Для цього консультуються із закордонними сироварами та додають щось авторське. При цьому продукцію готують відразу після видою, адже холодильниками не користуються.
«Чим свіжіше молоко — тим смачніший виходить сир», — кажуть представники кооперативу.
Вся продукція — сертифікована. Її продають на столичних ярмарках за ціною від 150 до 300 грн. Усі податки — в бюджет села.
Односельці, які в кооперативі не працюють, дивлячись на успіх сусідів, завели собі кіз та корів і тепер продають молоко кооперативу.
У планах кооперативу — поповнити поголів'я рогатих та побудувати справжню сироварню.