Відповідний меморандум підписали Управління туризму і промоцій КМДА, Київський туристично-інформаційний центр, Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму та Асоціація шеф-кухарів України, розповідається у сюжеті «Київ. Newsroom».
Пироги круглої форми готують на бездріжджовому тісті з локальних продуктів. Поки що доступні три солоні начинки, але у майбутньому планують додати й солодкі.
Начинки Kyiv Pie:
- корінь селери, петрушки і пастернаку, цибуля й часник;
- осетер, цибуля, часник і вершкове масло;
- яловичий лівер, цибуля, часник, вершкове масло.
Планується, що блюдо стане доступним всім жителям міста (ціна до 30 грн) і буде продаватися в кафе і на вуличних фудкорт. Також думають про можливість замовлення Kyiv Pie партіями завчасно. Серед начинок є варіанти для веганів і вегетаріанців.
Крім того, у майбутньому будуть створені інші гастрономічні продукти, які стануть цікаві туристам.