Укрвинпром ініціює впровадження спецмита на ввезення продукції з Грузії та Вірменії

26 травня 2023, 13:20 1643

«Укрвинпром» виступив з ініціативою запровадити санкції щодо країн, які підтримують військову агресію росії проти України.

Про це повідомив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко, пише «БізнесТелеграф».

propData.content.image

Ми маємо встановити спецмито на ввезення продукції з Грузії та Вірменії. Для нас це вже принципове питання. Нам грузини [ЗРК] «Бук» не дали, нас залили своєю продукцією і паразитують повним ходом на нашому ринку. Тому ми звернулися до прем’єр-міністра та міністра агрополітики щодо встановлення спеціального мита на готову імпортовану винопродукцію з таких країн. Від усіх отримали згоду, але справа з місця не зрушила.

За словами Володимира Кучеренка, «Укрвинпром» наполягає на тому, щоб вірмени та грузини припинили вводити в оману споживачів України щодо назви продукції. Не має права ні Вірменія, ні Грузія іменувати свою продукцію «Коньяк», оскільки Угода про асоціацію між Україною та ЄС, що вступила в дію 1 вересня 2017 року, передбачає взаємний захист певної кількості географічних зазначень, серед яких — «Коньяк» в Україні.

Використання назви ГЗ «Cognac»/«Коньяк» для продуктів, що походять з третіх країн і не відповідають технічним умовам виробництва коньяку, забороняється на території України з 1 листопада 2022 року.