Ферма на Запоріжчині зазнала збитків на понад 300 млн грн. Обстріли продовжуються

01 липня 2022, 13:50 1621

Джерело фото: Суспільне

Господарство у Василівському районі Запорізької області від березня пережило близько ста обстрілів снарядами, але робота тут не припиняється, пристосовуються до воєнних реалій.

Про це повідомляє «Суспільне».

«Вперше ферму обстріляли 6 березня з «Градів». Близько тринадцяти приземлень снарядів було по території. Один із них потрапив до складу із запчастинами. Цілий ряд запчастин просто знищено», — розповідає власник фермерського господарства Павло Сергієнко.

За його словами, попри те, що господарство обстрілюють чи не щодня, цієї весни вдалося засіяти 400 га соняшнику та ще в лютому — 300 га гороху. Більшість ділянок знаходяться на лінії зіткнення.

«У нас загалом 3000 га землі, на 1300 га ми навіть не можемо потрапити — там або заміновано, або прифронтова зона, до якої 500 м. Тому ми в той бік не їздимо», — зазначає Павло Сергієнко.

Також уламками від снарядів вбило десять корів і п’ятнадцять свиней.

«Ми корів не виганяємо зараз. Вони стоять у загоні, оскільки дуже небезпечно випускати, декілька корів уламками порізало. Співвідношення молока щодня змінюється. Як правило, удвічі знизилось», — розповідає фермер.

За словами Павла Сергієнка, ферма вже зазнала збитків на 300 млн грн, і з кожним новим днем війни ця сума збільшується.