Про це повідомив провідний фахівець зі стандартизації, сертифікації та якості, координатор плодово-ягідного напряму сертифікації ТОВ «Органік Стандарт» Василь Шукалович під час онлайн-конференції «Органічний овочевий бізнес: перспективи 2021».
N. B. Втратити інвестиції або заробити: чому органічних овочів стало менше
«Гарбузи зручно вирощувати в технологічному процесі в системі органічного землеробства, оскільки вони мають потрібні характеристики. Також збільшилися насадження цибулі та часнику до 18 га, що пов’язано з одиничними проєктами. Салат і зелень займали 5 га, бобові — 8, томати — 2,4 га, огірки — 4 га. По органічним бобовим, зелені та салатам, томатам, коренеплодам в 2020 році маємо зниження», — зазначає Василь Шукалович.
За словами експерта, сектор гарбузових і кабачкових та баштанних культур також чітко вирізнявся в 2019 році в структурі виробництва органічних овочів. Їх обсяг склав близько 40% (1260 т) від усього виробництва.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua