Українські фермери змушені знижувати відпускні ціни на моркву в умовах зростання пропозиції та невисокого попиту в даному сегменті.
Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Як зазначається, зараз морква надходить у продаж не дорожче 15-20 грн/кг ($0,41-0,55/кг), що в середньому на 31% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
«За словами фермерів, знижувати ціни вони змушені через вельми стриманий попит на моркву, тоді як збиральні роботи в господарствах тривають. Водночас пропозиція моркви на ринку наразі помітно більша, ніж торік, що зумовлено зростанням виробництва цього коренеплоду», — пояснюють експерти.
Наразі морква в українських господарствах уже в середньому на 22% дешевша, ніж в аналогічний торішній період. Водночас гравці ринку не виключають подальшого цінового зниження в цьому сегменті, якщо темпи збуту не прискоряться.