Strip-till і переробка зерна — в планах Західного Бугу на поточний рік

04 січня 2021, 15:51 1993

ПП «Західний Буг» планує в 2021 р. розпочати роботу за технологією Strip-till, а також приступити до будівництва переробних потужностей.

Про це розповів керівник підприємства «Західний Буг» Василь Коцупир, йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook.

«Для отримання кращої врожайності та досягнення високих агрономічних показників, ми аналізуємо та впроваджуємо ощадливі для землі технології. У новому році на деяких наших підрозділах розпочинаємо працювати за технологією Strip-till. Ця технологія має ряд агрономічних і економічних переваг», — розповів він.

Також Василь Коцупир зазначив, що підприємство планує збільшити пропускну здатність елеваторів щодо зберігання, доробки та відвантаженя зерна. Загалом на модернізацію елеваторних комплексів запланували витратити 93 млн грн.

«У 2021 році розпочинаємо роботу над наступними проєктами: будівництво елеватора, млина та макаронних ліній у м. Збаражі. У ці проєкти плануємо інвестувати в загальному 403 млн грн: елеватор — 103 млн грн, млин — 125 млн грн, макаронні лінії — 175,5 млн грн. Тобто наше підприємство буде не лише сировинною компанією, а й виробником готової продукції. Запустити проєкти плануємо у 2022 році», — додав він.

Разом з тим, «Західний Буг» в оновлення парку техніки у 2021 році інвестує $2,7 млн (у 2020 р. техніку оновили на $3 млн).


Для довідки: ПП «Західний Буг» засноване у 2003 році. Компанія займається вирощуванням сількогосподарських культур, а також виробництвом та реалізацією насіння, надає послуги елеваторів та послуги агрохімічної лабораторії. На сьогодні «Західний Буг» обробляє близько 50 тис. га земель у Львівській, Волинській, Чернівецькій та Тернопільській областях. До структури компанії входять 10 рільничих підрозділів, три елеватори потужністю одночасного зберігання 88 тис. т, насіннєвий завод потужністю 200 т/доба, агрохімічна лабораторія, яка надає послуги аналізів ґрунту та води тощо.