Продажі KWS зросли на 15%

26 жовтня 2020, 13:29 2086

Група KWS у 2019/20 фінансовому році досягла збільшення продажів приблизно на 15% — до €1,28 млрд.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Наша бізнес-модель виявилася надзвичайно надійною в складні часи, — прокоментувала фінансовий директор KWS Єва Кінле. — Завдяки нашому інноваційному асортименту гібридів ми зросли в усіх товарних сегментах і змогли значно збільшити операційний прибуток з урахуванням ефекту придбання. Ми очікуємо стабільного розвитку бізнесу в новому фінансовому році».

Так, чисті продажі зросли на 15,2% — до €1,28 млрд. Усі сегменти продукції сприяли зростанню.

EBITDA групи KWS покращився на 12,9% — до €225,5 млн. EBIT зменшився до €137,4 млн (-8,4%) в результаті безготівкових ефектів на загальну суму €33,0 млн в рамках розподілу закупівельної ціни на придбання Pop Vriend Seeds. Прибуток у попередньому році також включав позитивний одноразовий ефект завдяки створенню спільного підприємства Aardevo B.V.

Фінансовий результат -€7,8 млн виявився меншим за показник попереднього року (-€5,5 млн).

У звітному році сегмент кукурудзи збільшив чисті продажі на 5% — до €775,7 млн. Зростання обсягів продажів зумовлене насамперед позитивним розвитком бізнесу в Європі та Південній Америці.

Чистий обсяг продажів у сегменті цукрових буряків збільшився на 6,6% — до €491,8 млн. Успішний вихід на ринок CONVISO® SMART — інноваційної системи боротьби з бур«янами, яка зараз доступна у 24-х країнах, а також валютні ефекти від курсової різниці щодо долара США відносно євро справили позитивний ефект у звітному періоді.

Продажі у зерновому сегменті збільшились на 11,9% — до €191,2 млн. Насіння озимого гібридного жита зробило значний внесок у цей результат. Хоча виручка від продажів насіння пшениці та ячменю була на рівні попереднього року, продажі насіння ріпаку дещо зменшились порівняно з попереднім роком через несприятливі погодні умови, які склалися на момент сівби.

Сегмент насіння овочевих культур, який включає бізнес-діяльність виробника насіння овочевих культур, компанії Pop Vriend Seeds, придбаної 1 липня 2019 року, зробив значний внесок у збільшення продажів Групи KWS у розмірі €83,5 млн.

З огляду на позитивні результати діяльності компанії, виконавча та наглядова ради запропонують щорічним зборам акціонерів розподілити дивіденди у розмірі €0,70 на акцію за 2019/20 фінансовий рік. Це розподілить €23,1 млн (+4,5%) між акціонерами KWS SAAT SE & Co. KGaA.

«На економічні показники Групи KWS, ймовірно, вплинуть наслідки глобальної пандемії коронавірусу в 2020/2021 фінансовому році. Припускаючи, що посівні площі залишаються стабільними або незначно зменшаться, виконавча рада припускає зниження темпів зростання у 2020/21 фінансовому році. Виконавча рада передбачає, що група KWS забезпечить чистий обсяг продажів на рівні попереднього року (€1,28 млрд), припускаючи стабільність чистих продажів та розмір EBIT margin на рівні 11-13% (після коригування безготівкових ефектів як частини розподілу ціни для придбання Pop Vriend Seeds)», — прогнозують у компанії.