Компанія Fonterra продовжує посилювати свої позиції в галузі наукових розробок, приділяючи особливу увагу харчуванню для людей похилого віку та розробці функціональних продуктів з високим вмістом білка, які при цьому зберігають комфортну текстуру.
Про це повідомляє DairyNews.today.
Директор науково-дослідного центру Fonterra доктор П'єр Вентер зазначив, що компанія активно розробляє продукти, збагачені білком та кальцієм, щоб допомогти у боротьбі з віковою крихкістю та забезпечити повноцінне харчування без збільшення в'язкості харчових продуктів — важливий фактор для людей похилого віку.
У Японії, одному з ключових ринків, Fonterra розробляє цифрові інструменти з метою оцінки ризиків вікової немочі, що дозволяє підлаштовувати склад продуктів під індивідуальні потреби. Це особливо актуально для сектору медичного та функціонального харчування.
Дослідження та розробки ведуться на базі центру Fonterra у Палмерстон-Норті (Нова Зеландія), де створюються інгредієнти для широкого кола споживачів — від фудсервісу до спеціалізованого харчування.
Вентер також зазначив, що висока якість молока, яке виробляється новозеландськими фермерами, є критичною перевагою компанії на міжнародному ринку. Це дозволяє Fonterra постачати високоефективні інгредієнти, потрібні у всьому світі — від Азії до Північної Америки.
Ключові напрями Fonterra: