Fonterra розробляє продукти для споживачів похилого віку

15 червня 2025, 14:22 284

Компанія Fonterra продовжує посилювати свої позиції в галузі наукових розробок, приділяючи особливу увагу харчуванню для людей похилого віку та розробці функціональних продуктів з високим вмістом білка, які при цьому зберігають комфортну текстуру.

Про це повідомляє DairyNews.today.

Директор науково-дослідного центру Fonterra доктор П'єр Вентер зазначив, що компанія активно розробляє продукти, збагачені білком та кальцієм, щоб допомогти у боротьбі з віковою крихкістю та забезпечити повноцінне харчування без збільшення в'язкості харчових продуктів — важливий фактор для людей похилого віку.

У Японії, одному з ключових ринків, Fonterra розробляє цифрові інструменти з метою оцінки ризиків вікової немочі, що дозволяє підлаштовувати склад продуктів під індивідуальні потреби. Це особливо актуально для сектору медичного та функціонального харчування.

Дослідження та розробки ведуться на базі центру Fonterra у Палмерстон-Норті (Нова Зеландія), де створюються інгредієнти для широкого кола споживачів — від фудсервісу до спеціалізованого харчування.

Вентер також зазначив, що висока якість молока, яке виробляється новозеландськими фермерами, є критичною перевагою компанії на міжнародному ринку. Це дозволяє Fonterra постачати високоефективні інгредієнти, потрібні у всьому світі — від Азії до Північної Америки.

Ключові напрями Fonterra:

  • Білкові рішення нового покоління.
  • Молочні інгредієнти для медичного та зручного харчування.
  • Упор на безпеку, високу якість і адаптацію під потреби глобального ринку.