Молочна компанія Fonterra закриє завод із виробництва сухого молока у Брайтуотері (Нова Зеландія) у квітні 2023 р.
Проте збір молока та пов'язана з ним діяльність триватимуть у регіоні, говориться у повідомленні компанії.
Як зазначається, невеликий завод переробляє близько 0,25% загального обсягу молока кооперативу на цільне сухе молоко. Головний операційний директор Fonterra Фрейзер Уайнрей пояснив, що цей крок, відповідно до якого молоко перероблятиметься на заводі Fonterra у Дарфілді, відповідає довгостроковій стратегії Fonterra.
«Ми знаємо, що постачання молока з часом знижується, у кращому разі незмінне, тому нам потрібно переконатися, що ми отримуємо максимальну віддачу від кожної краплі молока, і оптимізувати наші заводи, щоб відповідати як споживчому попиту, так і наявним постачанням молока», — сказав він.
Для довідки: Fonterra Co-operative Group Limited — новозеландський багатонаціональний молочний кооператив, якому належить близько 10 500 ферм. Fonterra охоплює 30% молочного експорту в світі та є найбільшою компанією у Новій Зеландії. Fonterra створена в 2001 р. в результаті об'єднання кооперативів New Zealand Dairy Group та Kiwi Co-operative Dairies із New Zealand Dairy Board.