Для країн-членів East African grain council ключовими зерновими культурами є кукурудза, пшениця та рис. Потреби базуються на традиціях споживання цих продуктів у африканських країнах.
Про це розповів голова East African grain council (Східноафриканська зернова рада) Джеральд Макао Масіла під час конференції «Африка для агроекспортерів: шляхи відновлення втрачених ринків».
За його словами, в країнах Східної Африки виробляється пшениці всього 10% від потреби споживання, а 90% — імпортується.
«До початку війни ми активно імпортували пшеницю з України, і ці можливості й надалі залишаються актуальними. Є можливості з постачання насіння соняшнику, олії та інших продуктів з нього. У питаннях співпраці з Україною також ми бачимо можливості зі створення потужностей олійно-екстракційних заводів, зокрема щодо переробки не-ГМ сої» — зазначив Джеральд Макао Масіла.
Він додав, що уряд Кенії затвердив програму комерціалізації землі, це означає, що є земельні ділянки, які пропонуються для широкомасштабного комерційного виробництва.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua