Препарати від українського виробника забезпечують економію і високу врожайність

28 грудня 2023, 13:50 1651

ТОВ «Долина овочів» має в обробітку 300 га, з яких 80% займає соя, решта — зернові. Підприємство уже другий рік співпрацює з компанією Ukravit.

Про це AgroPortal.ua розповів директор ТОВ «Долина овочів» Микола Іваськів.

«Ще минулого року я не довіряв українським виробникам, думав, що в них менш ефективні препарати. Цей рік змусив трохи змінити ставлення. Ukravit дав мені відтермінування платежу на 90% препаратів. Виявилося, що діють вони не гірше за європейські. Дуже добре спрацював гербіцид Флагман — розхід такий самий, як і у європейських препаратів — 2,5-2,8 л/га, але ціна набагато приємніша», — зазначає Микола Іваськів.

Скористався він і підтримкою в межах співпраці Ukravit та Програми USAID АГРО на суму близько мільйона гривень.

«Минулого року я брав продукцію десь на пів мільйона. Цього скрутного сезону в компанії мені пішли назустріч і дали можливість сплатити пізніше. І головне, що нічого не потрібно чекати. Все завжди є в наявності, тобі привезли без жодних пересилань поштою. Для мене це важливо», — каже аграрій.

Микола Іваськів розповідає, що задоволений агрономічним супроводом, який отримує від компанії: «Агрономи допомагають визначити проблему і рекомендують, яку діючу речовину варто використати. А далі вибір за мною — брати їхні препарати чи якісь європейські».

У штаті підприємства немає агронома, тому керівник фактично самостійно приймає агрономічні рішення, але оскільки не має багаторічного досвіду, послуга агрономічного супроводу від компанії Ukravit дуже потрібна і корисна.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua