Виробництво ковбас — це трудомістка і важка праця. Цей продукт потрібно витримати 3-4 місяці, а то й п’ять. Ніхто не хоче «бавитися» з цим, а великі підприємства не будуть цього робити, оскільки немає достатньої кількості сировини.
Джерело фото: Gregit.UA // Instagram
Крафтовий виробник Gregit.UA із карпатського села Шепіт має доволі широкий асортимент продукції: в’ялена риба та м’ясо, ікра, м’ясні джерки, генеральське сало тощо. У 2024 рік бренд зайшов із новим продуктом — в’яленою ковбасою з баранини.
Про це під час прямого ефіру в Instagram розповіла співзасновниця бренду Світлана Олексюк.
За словами підприємиці, продукт є справжнім відкриттям у світі в’яленого м’яса.
Виробництво ковбас — це трудомістка і важка праця. Цей продукт потрібно витримати 3-4 місяці, а то й п’ять. Ніхто не хоче «бавитися» з цим, а великі підприємства не будуть цього робити, оскільки немає достатньої кількості сировини.
Для приготування продукту використовується суто баранина та природні спеції. Тварин утримує сім’я Світлани, тому в якості сировини вона впевнена.
Першу партію Gregit.UA зробили ще в серпні, але вона ще не вся дозріла. Вийшло близько 50 кг.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua