Львівські виробники крафтової олії збільшили свої потужності

12 червня 2024, 12:45 1611

Крафтове виробництво сиродавленої олії Divo Олія, яке релокувалося із Запоріжжя до Львова, збільшило свої виробничі потужності з 1 тис. л на місяць до 1,4 тис. л. Це стало можливим завдяки грантовій підтримці.

Про це AgroPortal.ua під час «Львівського ярмарку смаку» розповів співвласник підприємства Максим Линник. 

Максим Линник, співвласник підприємства

«Нещодавно ми отримали два гранти, які допомогли нам розширитися. Перший — державний від «єРобота» на суму 250 тис. грн. За ці кошти ми купили ще один прес для олії, він більш потужний, стерилізатор для пляшок та автоматичний ключ для закорковування пляшок. Другий — грант від норвезької ради у справах біженців, який покриває нам оренду більшого приміщення. Ми якраз в активному пошуку такого, в ідеалі знайти цех на 120 м²», — розповідає підприємець. 

Через те, що виробництво Divo Олія розширилося, генератора, який був куплений торік, уже не вистачає. Тому під час відключення електроенергії виробництво не використовує весь свій потенціал.

Для довідки: цьогоріч у Львові вже вдруге відбувся ярмарок смаку. Українські малі та середні виробники органічних сертифікованих продуктів, сировари та крафтові виробники представили свої найкращі товари: сири та молочну продукцію, крупи, яйця, олію, пастилу, джеми, м’ясні вироби, мед, чаї, соки, вина та інше.

У заході взяли участь більше 50 виробників із різних куточків країни, зокрема Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Харківської, Одеської, Тернопільської та інших областей.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua