Біоетанол і біодизель можуть забезпечити Україні нові ринки збуту

30 грудня 2023, 09:20 3135

У переробці агровиробникам варто зосередитись на кукурудзі, адже раніше в Україні існувала диспропорція, яка не відчувалася гостро через можливість експорту морськими шляхами. Нині ситуація змінилася, і сьогодні кукурудза з погляду логістики йде найважче, і найдешевше — з погляду ціни.

Таку думку висловив представник компанії Spike Brokers Олександр Соловей під час завершального заходу у 2023 році програми «AgriSales B2B: Продукти переробки зернових, олійних та бобових», який в грудні відбувся у Києві. 

Брокер міжнародної компанії NORTHSTAR BROKERAGE S.L. Олена Рашко звертає увагу агровиробників на виробництво біоетанолу і біодизелю, які можуть бути похідними продуктами з кукурудзи. Саме ці продукти можуть забезпечити Україні нові ринки збуту та нових покупців.

Вона відмітила, що продукти з доданою вартістю цікаві для європейського ринку, але потрібно зважати, що у цьому сегменті надзвичайно важлива простежуваність якості та стабільність постачань. Саме над цим і потрібно працювати українським виробникам.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua