Редакція AgroPortal.ua, своєю чергою, дізналася, як же святкують Новий рік та Різдво представники аграрного сектору України та чого вони бажають аграріям у 2018 році.
Вадим Шестаков, перший заступник генерального директора «Дан-Фарм Україна»
Традиційно Новий рік я святкую з друзями, а Різдво — у колі сім’ї. Щороку стараюся відвідувати на свята батьків, разом готуємо, як годиться, 12 страв. Щодо святкування в компанії, то ми відзначаємо новорічні корпоративи десь у заміському комплексі, поближче до природи.
Аграріям у новому, 2018, році бажаю оптимізму та віри, адже в таких умовах, в яких ми зараз знаходимося, потрібно вірити і сподіватися на краще!
Володимир Коломоєць, генеральний директор Pedersen & Partners Ukraine
Новий рік — це сімейне свято, тому ми намагаємося зібратися всією родиною, приготувати олів’є. Як без нього? Разом із тим, я вважаю, що до Нового року потрібно ставитися як до чергової календарної події. Треба пам’ятати, що для занурення в атмосферу казковості необов’язково чекати саме Нового року, можна створювати казку хоч щодня. Єдине, що потрібно відкинути із пережитків Радянського Союзу, — це бажання йти в новий рік без боргів, я вважаю, що СЕО великих компаній погодяться зі мною.
Я як професійний і досвідчений хедхантер бажаю аграріям гарних кадрових придбань і позитивного налаштування на новий урожайний рік!
Дмитро Огньов, голова фермерського господарства «Мерінос-Захід»
Так як у нас колектив невеликий, ми організовуємо передноворічний фуршет для працівників і проводжаємо старий рік. Безпосередньо Новий рік та Різдво, та й взагалі всі свята я зустрічаю у колі сім’ї. Ми збираємося на святкову вечерю, яка складається переважно із традиційних страв, і в такій домашній теплій обстановці чекаємо приходу Нового року.
Всім агровиробникам бажаю успіху у нашій нелегкій праці!
Кароліна Спаанс, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерланди в Україні
У Нідерландах на Новий рік ми печемо пончики і в один із них кладемо пекучий червоний перець. Під час святкування комусь дістанеться пекучий пончик, і насправді дуже весело дивитися на реакцію цієї людини. Щодо святкування Різдва, то це традиційно вечеря в колі сім’ї.
Я бажаю українським аграріям в наступному році перейти від експорту сировини до експорту товарів із доданою вартістю, покращити виробничі та технологічні процеси та піднятися на щабель вище.
Катерина Рибаченко, генеральний директор «АгроРегіон»
Щороку зі всіма підрозділами компанії ми влаштовуємо Christmas party, в межах якої обов’язково нагороджуємо наших найкращих працівників та даруємо одне одному подарунки. В січні, як правило, збираємо всіх працівників на навчання, підбиваємо підсумки року і створюємо настрій колективу на наступний сезон.
Всім аграріям хочу побажати гарних погодних умов та великої удачі!
Ніколя Перен, радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні
Цього року я буду святкувати Новий рік та Різдво в Україні із моєю сім’єю. Мені дуже подобаються українські традиції та українські смачні страви. А ще я обожнюю відзначати різдвяні свята в українських фольклорних традиціях.
Я бажаю українським фермерам та їхнім родинам у 2018 році міцного здоров’я та великого щастя, а також гарних врожаїв та цін на продукцію, щоб їхні доходи покращилися, а проекти розвитку та плани інвестицій втілювалися в життя.
Ніна Зайцева, генеральний директор «Сади України»
На підприємстві ми завжди влаштовуємо новорічні корпоративи: орендуємо великі зали, запрошуємо відомих артистів та організовуємо святкову програму. Цього ж року ми вирішили відсвяткувати Новий рік в офісі. Сьогодні для сільськогосподарського бізнесу в Україні складаються все більш тяжкі умови, забрали ПДВ і підприємства втратили велику частину прибутку, тож їм доводиться «стримувати себе» в плані масштабних витрат.
Україні я, в першу чергу, бажаю мирного неба над головою і швидшого закінчення бойових дій. Всім українцям — здоров’я, великих надій на майбутнє, на гарний врожай та перспективи розвитку.
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції
Для мене Новий рік та Різдво — це свята сімейно-дружні, коли навколо найближчі та найдорожчі люди. Це також час підбивати підсумки та формувати якісь плани на рік наступний. Коли ти дійсно робиш глибокий вдих для чергових кроків уперед.
Аграріям бажаю успіху та прибутку в агробізнесі, щоб таланило у їхній справі, мрій, які б втілювались у реальні бізнес-плани, світлих людей поруч, які підтримуватимуть ваші ідеї і працюватимуть пліч-о-пліч. Але головне — щоб ваші рідні та близькі були здорові.
Пітер Заксе, генеральний директор компанії John Deere Україна
24 грудня із самого ранку в колі сім’ї ми починаємо наряджати ялинку та готуватися до сімейного ланчу, на якому традиційно мають бути картопляний салат та німецькі ковбаски. Потім прикрашаємо весь будинок, створюючи святкову атмосферу. О 17-18-й годині родина збирається на різдвяну вечерю, на якій обов’язково має бути штолен (традиційна німецька різдвяна випічка з великою кількістю цукатів, спецій та вершкового масла. — Прим. Ред.).
Українським аграріям бажаю сприятливих для роботи умов: збільшення врожаїв та цін. А кожному українцю — сімейного затишку та тепла.
Сергій Кравчук, директор «Галс Агро»
Перед Новим роком у нас у компанії є традиція збиратися всім колективом. Це або дружній корпоратив у неформальній обстановці, або виїзд кудись у гори покататися на лижах. Цього року плануємо загальну зустріч з центральним офісом, після якої ми всі підемо на виступ «95 Кварталу».
Як кажуть, найбільш важлива подія в нашому житті ще попереду. Тому всім аграріям хочу побажати набратися досвіду і знань, зростання, розвитку, а найголовніше — не зупинятися на досягнутому.
Тарас Висоцький, генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу»
На роботі щороку влаштовуємо новорічний корпоратив. Наша команда досить молода, середній вік — близько 30 років, тому, маючи багато енергії, організовуємо його своїми силами. Цього року ми започаткували Secret Santa, коли кожен витягував собі ім’я колеги і мав приготувати для нього подарунок. Усі подарунки роздавали ведучі — Дід Мороз і Ялинка на вечорі. Головним у подарунках був креативний підхід, адже вони були досить символічні і мали коштувати до 150 грн.
Аграріям бажаю більше часу займатися своєю улюбленою справою, яку вони вміють якісно робити, а не вирішенням проблем, пов’язаним з короткостроковістю державної політики та іншими зовнішніми інституційними факторами, як у нас у країні. Думаю, найкращий подарунок для них — щоб їм не заважали і забезпечили довгострокові правила гри.
Хайнц Штрубенхофф, керівник програми розвитку агробізнесу IFC/World Bank Group
У 2017 році ми відсвяткували Різдво (24 грудня) в нічному потязі Київ — Івано-Франківськ. Намагалися відчути дух святої ночі за допомогою українсько-німецьких традицій: моя дружина взяла із собою сало, а я — пляшку гарного червоного вина Freedom Blend з Пуркарі.
Новий рік святкуємо у Києві, а саме — на дачі, яка знаходиться у лісі неподалік міста. Уранці підемо до церкви св. Катерини для того, щоб почати новий рік з позитивними та чистими емоціями.
Я бажаю всім фермерам України гарних погодних умов для врожаю 2018 року, а також справедливих цін на продукти, легкого доступу до фінансів та мінімального втручання бюрократів у їхнє фермерське господарство.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua