В Україні попри війну зростає виробництво молока, яке треба переробляти.
Про це йдеться у повідомленні «Інфагро».
«Суттєво збільшити випуск свіжих молокопродуктів, сиру чи сирних продуктів немає можливості. Тому молоко-сировину необхідно сушити чи то в незбираному вигляді, чи в парі — сухе знежирене молоко + масло, або ж казеїн + масло», — пояснюють експерти.
Незбираного сухого молока зараз випускають мало з низки причин. Один з основних заводів із такою спеціалізацією зараз в окупації. Обмежений внутрішній попит через те, що не всі кондитери повністю відновили роботу. З експортом такі ж само проблеми, які мають виробники інших товарів.
В квітні пропозиція СЗМ зросла, і пропонують його недешево. Але загалом експорт СЗМ залишається незначним.
«У той же час виробники сухого знежиреного молока активізували пошук можливостей продавати товар на експорт. Маршрути експорту сухого молока транзитом через Європу ще до кінця не відпрацьовані, і поки що вдається продавати, тільки якщо є можливість подачі контейнерів.
Проте за рахунок поставок до ЄС експорт навіть минулого місяця не припинився, з країни було вивезено 500-600 т СЗМ. Очікується, що у квітні показники експорту зростуть», — підсумували аналітики.