Погода допомогла виробникам полуниці підняти ціни

22 травня 2022, 10:18 2596

Українським виробникам суниці садової цього тижня вдалося підвищити відпускні ціни на ягоду.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, з початку тижня ціна на цю продукцію зросла в середньому на 30%, і на сьогоднішній день суниця садова надходить у продаж по 70-120 грн/кг (2,39-4,10 $/кг).

Першочерговою причиною подорожчання оператори ринку називають нестабільні та малооб'ємні постачання суниці садової з місцевих господарств, які пояснюються погіршенням погодних умов в основних регіонах виробництва.

«При цьому не варто забувати, що Херсонська область, яка була одним із основних постачальників ранньої продукції, на сьогоднішній день перебуває під окупацією і практично не має можливості постачати свою продукцію до інших регіонів України», — зазначають експерти.

І уточнюють, що на сьогоднішній день місцева суниця садова на українському ринку пропонується до продажу в середньому на 20% дорожче, ніж у середині травня минулого року. Однак більшість ключових гравців ринку не виключає, що незабаром ціна в даному сегменті може помітно знизитися. Свою думку вони аргументують тим, що ближче до кінця поточного місяця в продаж почне масово надходити дана ягода відкритого ґрунту.