За ефективного зберігання картоплі втрати не перевищують 6%

28 листопада 2024, 11:11 200

Під час зберігання картоплі окрему увагу слід приділяти розміру камер, що розраховується залежно від способів реалізації продукції. Якщо забезпечити ефективне зберігання, втрати не перевищуватимуть допустимих 6% за 6-8 місяців.

Про це розповів комерційний директор компанії «Ван Дайк Технікс‎‎» Андрій Марущак під час семінару про сучасні технології зберігання картоплі.

propData.content.image
Андрій Марущак, комерційний директор компанії «Ван Дайк Технікс‎‎»

Картопля потрапляє до сховищ у тому стані, в якому вона була в полі. Неможливо покращити якість картоплі зберіганням у сховищі. Те, яким чином картопля збиралася, напряму відображається в якості її зберігання, тому професійний виробник використовує професійну польову техніку, яка мінімізує травмування бульб.

Андрій Марущак наголосив, що використання лише сушіння без заживлення ран (лікування) картоплі є вкрай ризикованим, особливо в такі несприятливі для культури роки, як нинішній. 


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua