Відомі українські сировари Петро Пригара та його донька Інна влітку 2021-го відкрили ресторан «Ґелета». Того ж року ресторан увійшов до 100 кращих в Україні. З перших днів повномасштабної війни заклад переформатували. Відтепер тут безкоштовно годують переселенців.
Про це пише видання Шо Там.
«Ресторан як такий — ми зрозуміли, що нам він як заклад елітний не потрібен. Але є попит на просте харчування для переселенців, які змушені були переїхати», — розповідає співвласник ресторану «Ґелета» Петро Пригара.
Місцеві підтримують ресторан домашніми екопродуктами. А на маленькій кухні «Ґелети» готують удвічі більше їжі, ніж до війни.
«Ми користуємо продукти, які в нас є, в першу чергу. Це має бути смачно, корисно, поживно, різноманітно трошки. І це має бути щось таке, що їли б діти», — каже співвласниця ресторану «Ґелета» Інна Пригара.