Курс розрахований на представників бізнесу, фахівців державного сектору в харчовій галузі та звичайних українських споживачів, говориться у повідомленні Мінагропроду.
Цей курс простою мовою пояснює непрості питання:
- що таке нове харчове законодавство України;
- що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
- хто такі оператори ринку;
- що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
- що таке НАССР та як його правильно читати.
Зареєструватися можна за формою.
Курс є повністю безкоштовним. Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.
Тематика курсу:
- Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
- Базові знання з НАССР — що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
- Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?
Автори курсу: Яна Добідовська, Юрій Оглашенний. Запрошений спікер курсу: голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.
Для довідки: в Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів — НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.