Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua
Для приготування органічної страви використано 1200 кг гречки, 800 кг м'яса, 250 кг цибулі, 10 кг грибів, 100 л олії, 50 кг вершкового масла, 10 кг часнику і майже 35 кг спецій і зелені.
«Щоб отримати сертифікат, який свідчить, що в цьому місці встановлено рекорд з приготування найбільшого об»єму каші з органічних продуктів, усі продукти, з яких готували страву, підтверджено органічним сертифікатом. В результаті ми отримали 3280 літрів рекорду«, — зазначила керівниця представництва Книги рекордів Гіннеса в Україні — Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
За її словами, останнім часом почала активно розвиватися тема органічних рекордів, і в 2017 році в Києві був зареєстрований перший органічний рекорд — виготовлення двохметрового торту з органічних продуктів. Кожен продукт, який туди входив, був підтверджений сертифікатом про органічність.
«Світові рекорди приготування їжі з органічних продуктів теж практикуються, але такого поєднання гречаної каші, лисичок і м«яса ми не знайшли. Ця страва притаманна виключно українській кухні. І коли ми реєструємо рекорд, то насправді бачимо тяжку роботу організаторів, адже цьому передує велика підготовча робота», — сказала Лана Вєтрова
Організатори ж «Агропорт Захід Львів 2018/Agroport West Lviv 2018» відмічають, що в Україні вирощується та виробляється понад 600 найменувань органічної продукції, з яких можна приготувати безліч страв, і обіцяють встановити ще не один рекорд.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua