На BIOFACH Україна представила державний логотип для органічної продукції

15 лютого 2024, 13:20 1410

Уперше в історії саме цього року на виставці BIOFACH у Національному павільйоні України відбулася презентація державного логотипу для органічної продукції та маркованої ним продукції.

Про це повідомляє OrganicInfo.ua.

«Ми пишаємося, що  державний логотип для органічної продукції сьогодні вже можна побачити на українських органічних продуктах. Завдяки акредитації нашого першого органу сертифікації, запуску двох державних реєстрів, які веде Мінагрополітики, і близько 200 сертифікованих операторів  національне органічне законодавство активно впроваджується», — зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Макріян Дмитрасевич. 

За словами голови Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Олександра Гайду, попри блокади кордонів і невпинні атаки росії протягом двох років, світовий попит на українську агропродовольчу продукцію, включно з органічною, залишається стабільним, а українські експортери виконують свої договірні зобов’язання щодо постачання органічної продукції.

Олександр Гайду, голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Україна є третьою за обсягом країною-імпортером органічної продукції до ЄС, що підтверджує відповідальність наших виробників перед міжнародними партнерами та демонструє їхню непохитну силу, працьовитість та надійність, всупереч великим труднощам через війну. І це повідомлення вкрай важливо доносити до світової спільноти. Ми знаємо, що Мінагрополітики працює над адаптацією органічного законодавства України до законодавства ЄС. Наш Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради України готовий зі свого боку сприяти найшвидшому прийняттю таких євроінтеграційних законодавчих ініціатив.