Аграріїв попереджають про безпечний захист ріпаку без шкоди для бджіл

09 травня 2022, 09:20 899

За інсектицидного захисту ріпаку потрібно дотримуватись правил, які збережуть комах. Бренд генеричних засобів захисту рослин DEFENDA пропонує два ефективних інсектициди, безпечні для бджіл — Атік (ацетаміприд, 200 г/кг) та Синерид (тіаклоприд, 240 г/л).

«Для уникнення масової загибелі бджіл під час обробок посівів сільгоспвиробникам необхідно застосовувати засоби захисту рослин, які безпечні для бджіл та іншої корисної ентомофауни. Бренд DEFENDA (входить до складу LNZ Group) пропонує рішення, оптимальне для пасічників та агровиробників», — йдеться у повідомленні LNZ Group.

  • Атік можна застосовувати для захисту пшениці, ріпаку та сої. Препарат має системну дію, тому добре захищає навіть необроблені частини рослин.
  • Синерид використовується проти цілого комплексу шкідників (зокрема ріпакового квіткоїду та оленки волохатої) на посівах ріпаку та соняшнику. Інсектицид ефективний навіть за високих температур і стійкий до змивання дощем. Має нокдаун-ефект, добре утримується та розподіляється на поверхні листка.

Атік і Синерид не зашкодять бджолам, вони ефективні й доступні за ціною. Однак при використанні цих інсектицидів слід не забувати про пам'ятку.

LNZ Group

«Для нашої компанії важливо, щоб препарати були нетоксичні для бджіл. Адже у ситуації, коли бджола потрапила під дію токсичних для неї агрохімікатів, весь вулик не пропаде, але він випаде «з роботи» на 2-3 тижні. Сім’я відновиться, але саме в період запилення, коли вона найбільш активна, найбільше повинна працювати, бджоли просто не будуть запилювати рослини».