Господарства розпочали збирати ягоду в теплицях ще тиждень тому, а комерційні партії почали надходити на ринок напередодні Великодніх свят, повідомляє «Інфо-Шувар».
«Цього року виробники Закарпаття вийшли на ринок, мінімум, на тиждень раніше, ніж рік тому, фермери розраховують на підвищений попит напередодні Великодніх свят. Ймовірність того, що ці сподівання виправдаються є дуже високою», — зазначають фахівці.
По-перше, українці почали більше їсти ягоди поза сезоном, тобто, загальне споживання суниці зросло. На ОРСП «Шувар» свіжа імпортна суниця досить успішно продається ще від початку зими. По-друге, український споживач є доволі патріотичним, він завжди віддасть перевагу вітчизняній продукції. Тим більше, ціни на старті цього сезону є навіть нижчі, ніж рік тому, зазначають експерти.
Перша суниця від виробників Закарпаття пропонується на «Шуварі» по 100-120 грн/кг (3,34-4,01 €/кг). Рік тому, в останній тиждень квітня українська ягода на «Шуварі» коштувала мінімум на 20% дорожче.