Про це розповіла завідувач кафедри рослинництва Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП) України Світлана Каленська під час GPC Ukraine Conference.
«Урожайність нуту в українських господарствах може коливатися від 1,5 до 4,5 т/га. Ця нестабільність не дозволяє фермерам розширювати площі, — зазначає Світлана Каленська. — В Україні є свої сорти та технологія вирощування нуту, але промислові площі майже відсутні. Відповідно, через це ми не може забезпечити впровадження промислових технологій».
N.B. Ціни на бобові ростуть. Україні нічого запропонувати
Експерт акцентує, що внутрішній ринок нуту буде розвиватися, особливо в тих областях України, де фіксується дефіцит вологи.
«В південних регіонах ми можемо нут висівати під зиму, по суті це озима культура і рано весною вже отримувати сходи», — зазначає експерт.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua