Американські фермери отримали відзнаки в межах щорічного Конкурсу на максимальну врожайність кукурудзи (Сorn Yield Contest) Національної асоціації виробників кукурудзи (NCGA) США.
Як говориться у повідомленні Corteva Agriscience, Девід Хула з Чарльз-Сіті, штат Вірджинія, встановив новий світовий рекорд — 39,2 т/га, виростивши кукурудзу гібрида P14830VYHR бренду Pioneer®. Вже вп’яте Девід Хула встановлює новий світовий рекорд з гібридом кукурудзи бренду Pioneer®.
«Якщо говорити про коріння успіху, варто зважати, що ми співпрацюємо з багатьма постачальниками насіння, але наші відносини з брендом Pioneer® та агрономічною командою Corteva набагато кращі, ніж будь-які інші, — сказав Хула. — Не тільки ми маємо гарний досвід, але й Pioneer® ділиться з нами своїм досвідом та має передову генетику насіння».
Зазначається, що цей рекордний показник урожайності був досягнутий завдяки гібриду з нової категорії гібридів кукурудзи від Pioneer®.
«Ми знаємо, що наші клієнти шукають гібриди-лідери з ознаками, які могли б допомогти виграти гру, — розповів селекціонер кукурудзи Corteva Agriscience Енді Росс. — Проводячи дослідження генетики культур у різних кліматичних середовищах по всьому кукурудзяному поясу, ми поєднуємо отримані знання та відповідальність за вдосконалення нашого асортименту кукурудзи за тими ознаками, які важливі для наших клієнтів. Це змінює загальну динаміку нашої зародкової плазми, оскільки ми постійно покращуємо її, щоб відповідати потребам усіх наших виробників».
Під час вибору гібридів на наступний рік Хула закликав фермерів обирати новинки бренду Pioneer® селекційних програм Corteva. З гібридом P14830 він досягнув урожайності 39,1 т/га, а з гібридом P10811 — 37 т/га. Обидва гібриди перший рік на ринку. Хула також поділився двома основними міркуваннями, на які він звертає увагу під час вибору насіння.
«Намагаючись вибрати гібрид, ми, звичайно, дивимося на врожайність. За ним іде питання №2: що нам найважливіше: подолати чи забезпечити далі — якусь з хвороб, загрозу вилягання, якість зерна, вологовіддачу або просто вчасне достигання? — сказав Хула. — Коли ми підбираємо гібриди, ми звертаємо увагу на врожайність і толерантність до вилягання, тоді ми зможемо контролювати і більшість інших речей. Якщо фермер не має змоги контролювати якісь із інших факторів, він повинен вибрати гібрид, який може справитися з потрібними викликами завдяки внутрішній силі».