На Львівщині побудують завод з переробки картоплі

05 березня 2021, 13:00 2699

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна», заснована групою іноземних інвесторів з Великобританії та Фінляндії має намір збудувати завод з переробки картоплі на Львівщині.

Про це йдеться у повідомленні Львівської облдерждаміністрації.

Як зазначається, «Централ Плейнс Груп Укаїна» вирощує картоплю у Кам«янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 га. Торік валове виробництво склало близько 15 тис. т.

«Ми маємо намір збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Вартість будівництва близько $7 млн. На підприємстві хочемо створити близько 50 робочих місць. Плануємо переробляти 40-50 тис. т картоплі в рік», — розповів Член Ради Директорів компанії та представник Фінського Інвестиційного фонду Олег Дрінь.

Він зазначив, що для вигідного функціонування заводу є велика потреба у сировині.

«Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та поставки сировини до заводу. В планах співпраця з USAID з розвитку фермерства та в подальшому налагодити процес закупівлі у аграріїв картоплі», — додав він.

Також він проінформував, що торік підприємство збудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Потужність сховища — 11 тис. т картоплі. Цього року працюють над будівництвом другоїІ черги картоплесховища такою ж потужністю. Окрім того,  планують збільшити площу вирощування картоплі.