Про це розповіла фахівець з ефективності компанії «Грін Тім» Наталя Карасевич під час конференції «Прибуткове зберігання в нових ринкових умовах».
«У 2010 році компанія ввела в експлуатацію сховище у Каховці, а у 2011 році викинули 50% продукції, яка в нього зайшла. Якщо закладаєш неякісний товар, нічого не отримаєш. Овочі були неналежної якості, що призвело до великих втрат при зберіганні. Крім того, ціна не завжди росте у період зберігання», — розповідає Наталя Карасевич.
За її словами, проблема сфери зберігання в тому, що всі чекають на кращу ціну й не готові працювати за договірними довготривалими зобов’язаннями.
Наталя Карасевич розповіла, що «Грін Тім» підписала договори з фермерами на контрактне вирощування, обумовивши ціну продукції, а коли прийшов жовтень, ціна на цибулю підскочила, фермери сказали: «Ой, так незручно вийшло, вибачте, нам потрібні гроші зараз, і ми продали овочі на ринку».
На думку Наталі Карасевич, проблема України в тому, що 80% овочів продається на стихійних ринках і головне — це ціна, а у Європі — в супермаркетах, і там у пріоритеті якість товару й надійність постачальника.
В компанії «Грін Тім» відзначають, що сьогодні навіть досвідчені компанії в сфері зберігання не надають послуги відповідального зберігання, а просто здають камери схову в оренду.
Для довідки: компанія «Грін Тім» має найпотужніше овочесховище в Україні та Європі на 50 тис. тонн площею 18 тис. м2.