Маїс і Limagrain вирішили боротися з фальсифікатом разом

10 липня 2017, 17:37 2881

Потужний виробник насіння агрокомпанія «Маїс» обговорила зі своїм стратегічним партнером компанією Limagrain заходи щодо виходу на вищий рівень на ринку сільськогосподарської продукції, а також боротьбу з підробками.

Про це розповів генеральний директор компанії «Маїс» Сергій Осадчий, говориться у повідомленні агрокомпанії.

Як зазначається, делегація Limagrain на чолі з генеральним директором компанії Віктором Карбівським ознайомилася зі станом вирощування насіння у нинішньому році. Вони побували на ділянках гібридизації, оглянули поля, подивилися, як іде розвиток рослин, як виконуються всі технологічні операції, як здійснюється полив у нинішнє спекотне літо.

На калібрувальному заводі госты цікавились ходом підготовки до сезону, майбутнього прийому урожаю. Вони оглянули всі лінії, попросили запустити окремі агрегати у тестовому режимі.

«Відбулась зацікавлена розмова фахівців обох компаній. Йшлося про те, які гібриди будуть цьогоріч затребувані. До розмови долучились спеціалісти «Агро Арени», компанії дистриб'ютора, яка продає продукцію «Маїсу». Досягнуто згоди, що разом з Limagrain ми вийдемо у перспективі на більш достойне місце на ринку сільськогосподарської продукції, зможемо протистояти фальсифікату, утверджувати домінування якісного насіння. На наших тестових демонстраційних посівах показуватимемо переваги своїх гібридів», — сказав Осадчий.

Головне, за його словами, щоб якісні гібриди, могли прямо попадати до виробників продукції, бо фальсифікат це завжди непередбачені результати і втрати. А насіння «Маїсу» і Limagrain приносить достойні врожаї.

Гостям показали також реконструкцію лабораторії, яка відповідатиме світовим вимогам.

«Завершуємо будівництво друкарні, де характеристики нашої продукції наноситимуться відразу на мішки. Деякі зміни вносимо до технологічного процесу доробки насіння. Наші партнери зазначили, що бачать щорічно позитивні технологічні зміни у виробництві насіння. І це приємно для обох компаній, бо високі оцінки і довіра додають впевненості, наснажують на нові досягнення», — додав Осадчий.


Для довідки: агропромислова компанія «Маїс» — потужний виробник насіння кукурудзи, соняшнику, сої, інших культур, як вітчизняних, так й іноземних селекцій. Співпрацює із потужними світовими компаніями Monsanto, Caussade semences, Euralis. Стратегічним партнером більше 6 років виступає компанія Limagrain, яка має дуже розвинену технологічну систему розмноження гібридів.