З початку повномасштабного вторгнення росії виробництво на Калуській пивоварні було призупинено. Були проблеми з хмелем, який завод купує в українських та чеських виробників. Тільки наприкінці березня підприємство відновило процес.
Про це повідомляє beer.ua.
Відзначається, що на сьогодні Калуська пивоварня випускає 12 сортів пива. Тут створили нові сорти з фруктовим смаком та з тоніком і працюють над модернізацією виробництва — оновили відділ варіння. Проте, як і колись, варять пиво на живому вогні. Кажуть, що в Україні тільки два заводи дотримуються такого способу. Родзинкою підприємства є старовинний млин, який досі використовують.
Технологія виготовлення — класична, яка триває 35-40 днів залежно від сорту. Процес бродіння триває від 7 до 14 днів. Закваска доброджує у підвальних приміщеннях 21 день. Калуські бровари використовують тільки натуральні складники: цукор, солод, воду, ячмінь. Розлив здійснюють у скляну пляшку та ПЕТ-пляшку.
Потужність виробництва cкладає 700-800 декалітрів готового продукту на сезон, який зазвичай триває з лютого по серпень. Цього року сезон значно скоротився: розпочався у травні й у липні вже завершився.