Grain Alliance купила елеватор у Словаччині

12 травня 2022, 14:50 1148

Компанія Grain Alliance («Баришівська зернова компанія»), яка в Україні до війни мала 6 елеваторів загальною потужністю зберігання 300 тис. т, придбала елеватор у Словаччині.

Про це повідомив комерційний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія» Таір Мусаєв під час засідання Trend&Hedge Club.

«Це старий елеватор, який потребує відновлення. Завдяки нашим спеціалістам, які там працюють, ми вже приймаємо на ньому перше зерно. Сподіваємося, що швидко зможемо налагодити процеси, щоб не лише своє зерно возити, але й допомагати колегам», — зазначає Таір Мусаєв.

За його словами, наразі з доставкою зерна в Словаччину є певні проблеми — великі черги на кордоні. Хоч компанія і має свої вагони, але вони не швидко повертаються.

В результаті обстрілів зазнав значних пошкоджень Ніжинський елеватор потужністю 15 тис. т одночасного зберігання, який входить до структури ТОВ «Баришівська зернова компанія»

Таір Мусаєв уточнив, що до війни в компанії не розглядали інвестиції за кордон, але зрозумівши ситуацію з проблемами вивозу зерна, почали шукати варіанти. 

propData.content.image
Таір Мусаєв, комерційний директор ТОВ «Баришівська зернова компанія»

«Насправді було багато пропозицій, але елеватор у Словаччині знайшли випадково, оскільки він не працював останні 3-4 роки. Ми зробили передоплату на наступний день після того, як побачили елеватор. Після нас цим об’єктом багато хто цікавився, але ми встигли купити його раніше» 

У ТОВ «Баришівська зернова компанія» не реалізована третина зерна від минулорічного врожаю

Як відмітив Таір Мусаєв, після перемоги і відновлення роботи портів, компанія продовжуватиме продавати зерно через Європу. 

«Ми розвиваємо зараз цей напрям, і думаю, третина наших обсягів буде вивозиться автошляхами. Ми не відмовимося від цього проєкту», — зазначає він.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua