Окупанти крадуть продукцію з елеваторів Прометея

12 травня 2022, 11:05 746

Військові рф вивозять вкрадену продукцію з елеваторів ГК «Прометей», що розташовані на тимчасово неконтрольованій українською владою території Запорізької та Миколаївської областей.

Зокрема, йдеться про грабіж зернових, олійних, а також мінеральних добрив із «Пологівського» та «Снігурівського», повідомляють у компанії. 

«З території зерносховищного комплексу «Пологи» окупанти незаконно вивезли понад 100 тонн мінеральних добрив, які призначалися для реалізації фермерам у межах програм підтримки сільгоспвиробників — партнерів ГК «Прометей». 

Крім того, відомо про понівечені приміщення, оргтехніку, охоронну систему, а також про пошкоджену інфраструктуру окремих підрозділів елеватора», — коментують у ГК «Прометей».

У «Снігурівського елеватора» схожі проблеми. За словами директора зерносховищного комплексу Тараса Шруня, щодня з території підприємства окупанти вивозять насіння соняшнику та мінеральні добрива.

Водночас у ГК «Прометей» повідомили, що продовжуватимуть забезпечувати роботу тих активів, що знаходяться на безпечних територіях. Підприємства здійснюватимуть господарську діяльність, дотримуючись норм українського законодавства.