Corteva збільшила продажі на 11%

10 лютого 2023, 12:53 1596

Чистий обсяг продажів Corteva, Inc. за підсумками 2022 р. зріс на 11% порівняно з попереднім роком за рахунок зростання в обох сегментах.

Органічні продажі зросли на 15% за той же період із потужним зростанням в усіх регіонах, говориться у повідомленні компанії.

Так, продажі насіння зросли на 7%, а органічні продажі збільшилися на 9% порівняно з минулим роком, при цьому значне зростання кукурудзи в Латинській Америці та сої в Північній Америці частково нівелюється скороченням посівних площ під кукурудзою та ріпаком у Північній Америці. Ціна зросла на 9% у всьому світі завдяки продовженню реалізації стратегії компанії «ціна за цінність» та відшкодуванню вищих виробничих витрат.

У той же час чисті продажі засобів захисту рослин зросли на 17%, а органічні продажі збільшилися на 20% зі значними здобутками глобально по всіх регіонах. Зростання обсягів було зумовлене проникненням нових продуктів, включаючи гербіциди Enlist і Arylex та інсектицид Isoclast. Підвищення цін спричинено зростанням витрат під впливом інфляції у всіх регіонах.

Дохід по ЗПБО та прибуток на акцію (EPS) від діяльності, що триває, склали $1,22 млрд і $1,66 за акцію у 2022 році відповідно, зі зниженням порівняно з попереднім роком через зменшення витрат, пов’язаних із планами на пенсійне забезпечення компаній-попередників. Операційний показник EBITDA і операційний прибуток на акцію склали $3,22 млрд та $2,67 за акцію відповідно. Ефективне виконання цінової політики, зростання обсягів у всіх регіонах, а також дії щодо підвищення продуктивності були частково нівельовані інфляцією та несприятливими валютними курсами.

Компанія у 2023 році очікує чистий обсяг продажів $18,1-18,4 млрд. Операційна EBITDA очікується в діапазоні $3,4-3,6 млрд. Очікується, що операційний прибуток на акцію перебуватиме у діапазоні $2,7-2,9.

Раніше оголошені придбання Stoller і Symborg будуть завершені в першій половині 2023 року.

«Corteva продемонструвала гарні результати в 2022-му, завершивши вражаючий рік, у якому ми прийняли важливі портфельні та географічні рішення, зосереджені на диференціації, і досягли видатних фінансових показників.

Незважаючи на безпрецедентну інфляцію витрат і проблеми з ланцюгами постачання, Corteva забезпечила двозначне зростання операційної EBITDA та підвищення маржі EBITDA на понад 200 базисних пунктів завдяки нашому інноваційному портфелю, сильним позиціям на ринку та дисциплінованому виконанню.

Прогноз щодо фундаментальних показників сільського господарства залишається стабільним на початку 2023 року. Рівень доходів фермерських господарств залишається високим, оскільки обмежена пропозиція тримає ціни на сільськогосподарські культури вище історичних середніх значень, що змушує фермерів продовжувати інвестувати в технології, які підвищують продуктивність і врожайність», — прокоментував головний виконавчий директор Corteva Чак Магро.

Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі, включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.