МХП нарощує продаж курятини на внутрішньому ринку

26 січня 2023, 12:03 1926

Агрохолдинг МХП у грудні 2022 року виробив 57,1 тис. т курятини, що на 17% менше аналогічного місяця роком раніше і на 12% менше показника листопада.

Про це свідчать дані щомісячного звіту МХП.

Обсяги продажів м'яса птиці зросли на 3% до торішнього грудня і на 9% до попереднього місяця, склавши майже 66 тис. т. Причому експорт скоротився до показника попереднього року на 3% — до 35,05 тис. т, а внутрішні продажі збільшились на 11% — до 31 тис. т. Подібна ситуація і відносно листопада. Продажі в Україні зросли на 38%, а експорт впав на 9%.

Реалізація продуктів м’ясопереробки та напівфабрикатів у грудні скоротилась на 37% — до 2,7 тис. т. Хоча відносно попереднього місяця показник більший на 9%.

Водночас МХП збільшив на 21% продажі соняшникової олії відносно грудня минулого року — до 32,1 тис. т, а соєвої олії — на 61%, до 5,4 тис. т.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.