Агро-Регіон не планує сіяти ранню групу ярих культур

01 квітня 2024, 12:47 731

Група компаній «Агро-Регіон» закінчила підживлення аміачною селітрою та сульфатом амонію планових площ посівів озимої пшениці та озимого ріпаку.

Про це говориться у повідомленні компанії

Як зазначає головний агроном Юрій Лисак, стан озимих добрий, пшениця увійшла у фазу кущення, а ріпак почав видовжувати стебло.

«Осінньо-зимовий період був сприятливим за кількістю опадів, минулого тижня також пройшли дощі, тому культури розвиваються добре. Звісно, на культури впливають, але некритично, перепади температур (денна та нічна), які маємо останнім часом, проте розвиток культур йде за планом», — сказав він.

Юрій Лисак зазначив, що на сьогодні у господарствах компанії проводиться вирівнювання осіннього обробітку ґрунту і закінчується обробіток ґрунту земельних ділянок, які не встигли обробити восени.

«У планах на найближчі дні — розпочати підживлення посівів ріпаку КАС», — уточнив головний агроном.

Вийти в поле у ГК «Агро-Регіон» планують 10 квітня, але все залежатиме від погодних умов, а саме наростання температур та прогрівання ґрунту на глибині заробки насіння до оптимальних для проростання насіння.

Юрій Лисак уточнює, що компанія не планує засівати поля ранньою групою ярих культур, у планах — посів соняшнику, кукурудзи та сої.